Müzik Öğrenmeye Yardım Ediyor

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Müzik Öğrenmeye Yardım Ediyor

Müzik öğrenmeye yardım ediyor

Bebeklerin anne karnında iken yakınında oluşan seslere göre hareket ederek tepki verdiklerini söyleyen uzmanlar, müzik eğitiminin bebeklikten itibaren başlaması gerektiğini savunuyor Okul öncesi dönemdeki müzik eğitiminde en önemli noktalar duymak, dinlemek, dikkatini seslere yoğunlaştırabilmek ve uygun tepkiyi verebilmektir Okul öncesi müzik eğitiminde ritm çalışmaları ve ses ayırt edebilme çalışmaları son derece faydalıdır

Gece işemeleri milyonların derdi

Enürezis (gece altına işeme) hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görülen bir hastalık Ülkemizde yapılan araştırmalar, Türkiye'de sayıları 7 milyona varan kişinin bu dertten mustarip olduğunu ortaya çıkarıyor Çalışmalar gösteriyor ki yüzde 1 oranında sağlıklı, yetişkin bireyler de yataklarını ıslatıyor Bu pek çok enüretik çocuğun medikal tedavi görmediği zaman yaşamları boyunca enüretik kalacağı anlamına geliyor

Televizyona sınırlama getirin

Psikolog Yalçın Kireçci, televizyonlardaki filmlerdeki şiddet dolu sahnelerden çocukların yanı sıra gençlerin ve yetişkinlerin de psikolojik olarak etkilendiğini söyledi Kireççi ''Etrafında şiddet olaylarını gören çocuklar, şiddete yönelebiliyorlar Onlar hayal ve gerçeği ayırt edemedikleri için filmlerde gördüğü her şeyi gerçek sanıyor Anne babalara burada büyük görev düşüyor Filmlerdeki olayların gerçek olmadığı çocuklara mutlaka anlatılmalı'' diyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com