Çocuk Onkolojisinde Sevinç Ve Kaygı

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çocuk Onkolojisinde Sevinç Ve Kaygı

EGE Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi pediatri biriminde hem heyecan, hem kaygı var 3 olan Pediatrik onkolojinin kemik iliği nakli yatak sayısı ikiye katlanıyor Böylece daha fazla hasta çocuk yeniden hayata bağlanacak Ancak YÖK'ün Ağustos ayında öğretim üyesi rotasyonlarını başlatmasıyla nakil yapan iki uzman öğretim üyesinden birinin gidecek olması kaygıları artırdı

Türkiye'de Akdeniz Üniversitesi'nden sonra çocukta kemik iliği nakli en fazla yapılan ikinci merkez olan EÜ Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde, erişkin hematoloji birimi merkez binaya taşınıyor Merkez binada yenilenen kliniğe geri dönecek erişkin hematolojinin kemik iliği naklinde kullandığı üç yatağın çocuk onkolojinin kullanımına geçeceğini belirten Ege Üniversitesi Hastanesi Pediatrik Kemik İliği Nakli Ünitesi Sorumlusu ProfDr Savaş Kansoy, “Bugüne kadar 135 hastaya 143 nakil gerçekleştirdik Yılda 30 kemik iliği nakli geçiriyoruz 3 olan yatak sayımız yeni eklenen 3 yatakla 6'ya çıkacak, bu da nakil sayımızın ikiye katlanması demek Yani 45-50 civarında yıllık nakil sayısına ulaşacağız Halen 60 civarında nakil bekleyen hastamız var Yılda 30 nakil diye düşündüğümüzde bu iki yıl demek oluyor Biz artan yatak sayımızla en az 50 nakli hedefliyoruz Erişkin hematoloji bilim dalı yeni yerlerine taşınıyor Onun ardından KİT ünitesini yenileceğiz, tadilat yapılacak Sanıyorum Eylül ayından itibaren 6 yatakla kemik iliği nakillerimize start vereceğiz” diye konuştu

Kemik iliği nakillerini ProfDr Kansoy'un yanısıra DoçDr Serap Aksoylar da yapıyor Ancak YÖK'ün öğretim üyelerine rotasyon uygulaması açıklandığı gibi Ağustos ayında yaşama geçirilirse, biri gidecek Bu da merkezin hizmetlerine ciddi darbe vuracak Rotasyondan çok olumsuz etkileneceklerini belirten ProfDr Kansoy, “Eğer rotasyon uygulaması gerçekleşirse hedeflediğimiz transplantasyon sayıları yarı yarıya düşecek, kan kaybedeceğiz Yatak sayısının artışıyla umutlanan hastalar yine hayal kırıklığı yaşayacak” dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com