Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gazlı, içeceğin, vücuda, yudum, zararları

Bir Yudum Gazlı İçeceğin Vücuda Zararları

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Yudum Gazlı İçeceğin Vücuda Zararları

Astım

Gazlı içeceklerde bulunan sodyum benzoat maddesi, hazır gıda sektöründe koruyucu antimikrobiyal madde olarak kullanılan ve ürünün raf ömrünü uzatan kimyasal bir tuzdur Bu madde potasyumun kullanabilirliğini düşürür Araştırmalara göre vücudun sodyum benzoata gösterdiği reaksiyonlar egzama, astım ve kurdeşene neden olabilir

Diş rahatsızlıkları

Gazlı içeceklerde bulunan asit ve şeker, diş minelerini zedeler Oluşan diş çürükleri sinirlere, diş köküne veya dişin alt kısmında bulunan bölgeye ulaştığı zaman, dişözü dokusunun ölümüne sebep olabilir Bu rahatsızlık, hemen tedavi edilmediği takdirde diş ve diş eti apsesine yol açar

Kalp rahatsızlıkları

Gazlı içecekler, birçok sağlık sorununa yol açan ve son zamanlarda yapılan ciddi araştırmalara konu olan yüksek dozda fruktozlu mısır şurubu içerir Bu madde, aynı zamanda kalp hastalıkları ve diyabete sebep olan metabolik rahatsızlık risklerini yükseltir

Böbrek rahatsızlıkları

Gazlı içecekler, uzun vadede böbrek taşına ve diğer böbrek rahatsızlıklarına yol açabilen yüksek miktarda fosforik asit içerir

Üreme rahatsızlıkları

Gazlı içecek kutuları içeriğinde bol miktarda BPA maddesi bulunduran bir çeşit reçineyle kaplıdır Bu madde aynı zamanda plastik şişelerde ve biberonlarda bol miktarda bulunan, iç salgı bezlerine zarar veren kanser yapıcı bir kimyasaldır Erken ergenlik veüretim sistemi rahatsızlıklarına yol açar

Aşırı şeker yüklemesi

Gazlı içecek tükettikten 20 dakika sonra kandaki şeker oranı yükselir

ve buna bağlı olarak insülin patlaması gerçekleşir Artan hormon seviyesiyle karaciğer, vücutta bulunan şekeri hızlı bir şekilde yağa dönüştürür

40 dakika sonra kafein hazmı tamamlanır Gözbebekleri büyümeye başlar, kan basıncı yükselir ve buna bağlı olarak karaciğer, dolaşım sistemine daha fazla şeker pompalar Beyinde bulunan adenozin alıcıları tıkanır ve vücuttaki rehavet hali ortadan kalkar

Gazlı içecek tükettikten 45 dakika sonra vücut dopamin üretimini artırır Bu kimyasaldaki artış, beyinde bulunan ve zevk duygusunu üreten sinir ağını uyarır

Osteoporoz

Gazlı içecekler fosforik asit ve yüksek oranda fosfat içerir Bu maddeler, uzun vadede osteoporoz riskini yükseltir ve kemik kırılmalarına yol açar Fosfor idrarla dışarı atıldığı zaman, kemikleri onaran ve vücudun geri kalanı için önem arz eden kalsiyum maddesini de kendisiyle birlikte götürür

Obezite

Gazlı içecek tüketimi ve vücut ağırlığı arasındaki ilişkinin çok yüksek olduğu biliniyor Yapılan araştırmalara göre tüketilen her gazlı içecek,

obezite olma riskini 16 kere artırmakta

Kalp damar rahatsızlıklarının yüzde 70’i obeziteye bağlı

Meme ve bağırsak kanseri tanısı konan hastaların yüzde 42’si obeziteden mustarip

Safrakesesi ameliyatlarının yüzde 30’u obeziteden kaynaklanıyor

Diyabet

Daha fazla gazlı içecek tüketen kimselerin tip 2 diyabete yakalanma riski yüzde 80 daha yüksek

(Tabi Maden Suları bunların dışında)

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com