![]() |
Bir Yudum Gazlı İçeceğin Vücuda Zararları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Yudum Gazlı İçeceğin Vücuda ZararlarıAstım Gazlı içeceklerde bulunan sodyum benzoat maddesi, hazır gıda sektöründe koruyucu antimikrobiyal madde olarak kullanılan ve ürünün raf ömrünü uzatan kimyasal bir tuzdur ![]() ![]() ![]() Diş rahatsızlıkları Gazlı içeceklerde bulunan asit ve şeker, diş minelerini zedeler ![]() ![]() ![]() Kalp rahatsızlıkları Gazlı içecekler, birçok sağlık sorununa yol açan ve son zamanlarda yapılan ciddi araştırmalara konu olan yüksek dozda fruktozlu mısır şurubu içerir ![]() ![]() Böbrek rahatsızlıkları Gazlı içecekler, uzun vadede böbrek taşına ve diğer böbrek rahatsızlıklarına yol açabilen yüksek miktarda fosforik asit içerir ![]() Üreme rahatsızlıkları Gazlı içecek kutuları içeriğinde bol miktarda BPA maddesi bulunduran bir çeşit reçineyle kaplıdır ![]() ![]() ![]() Aşırı şeker yüklemesi Gazlı içecek tükettikten 20 dakika sonra kandaki şeker oranı yükselir ve buna bağlı olarak insülin patlaması gerçekleşir ![]() ![]() 40 dakika sonra kafein hazmı tamamlanır ![]() ![]() ![]() Gazlı içecek tükettikten 45 dakika sonra vücut dopamin üretimini artırır ![]() ![]() Osteoporoz Gazlı içecekler fosforik asit ve yüksek oranda fosfat içerir ![]() ![]() ![]() Obezite Gazlı içecek tüketimi ve vücut ağırlığı arasındaki ilişkinin çok yüksek olduğu biliniyor ![]() obezite olma riskini 1 ![]() ![]() Kalp damar rahatsızlıklarının yüzde 70’i obeziteye bağlı ![]() Meme ve bağırsak kanseri tanısı konan hastaların yüzde 42’si obeziteden mustarip ![]() Safrakesesi ameliyatlarının yüzde 30’u obeziteden kaynaklanıyor ![]() Diyabet Daha fazla gazlı içecek tüketen kimselerin tip 2 diyabete yakalanma riski yüzde 80 daha yüksek ![]() (Tabi Maden Suları bunların dışında ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|