Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
azaltmak, için, kadınlar, yağı, önemli

Yağı Azaltmak Kadınlar İçin Daha Önemli!

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağı Azaltmak Kadınlar İçin Daha Önemli!





İyi beslenmek, daha az yağlı bir vücut kadınların daha fazla ilgisini çekiyor

Dilara Koçak
Temelde erkek vücudunun daha kaslı yapıda olup yağ oranının kadına göre düşük olması aslında doğal bir avantaj da yaratıyor Erkeklerin vücudu kadına göre daha geç yağlanıyor, bu yüzden selülit problemi de genelde kadınların korkulu rüyası oluyor Ama yağı az bir vücüda sahip olmak için az yağlı bir beslenme ne kadar etkili ve yağı azaltmak sağlıkla ne kadar ilgili, buna detaylı bakmak gerekiyor
2009 nisan ayında yayınlanan bir makale, kadınların diyet programında yağ oranının düşürülmesiyle meme kanseri ilişkisi üzerinde duruyor Bir yıllık uygulamanın ardından meme kanseri olan kişilerin beslenme programlarında yağ oranının azaldığı ve çalışma boyunca da bu oranın az tüketildiği görüldü Bunlar kadınların kilolarının daha düşük seviyelerde kalmasını sağlamakla beraber, kanserin tekrarlamadığını göstermiştir
National Cancer Institute tarafından yayınlanan çeşitli makalelerde de, düşük yağlı diyetlerin meme kanserinin tekrarlanması şansını azalttığı belirtiliyor Gerçek böyleyken, ‘düşük yağlı beslenme’ üzerinde durmak faydalı olacaktır Düşük yağlı diyet kansere karşı koruyucudur, ancak bu ‘yağsız bir diyet uygulanmalı’ demek değildir
HER GÜN MUTLAKA
Yeterince yağlı tohum 5 - 6 ceviz VEYA 15 - 20 badem veya fındık veya yarım çay bardağı çekirdek tüketin
BAZILARI BESİNLERDE SAKLIDIR
Tabii ki hayır Sebze ve meyveler, tam tahıl ürünleri, baklagiller, su, çay, meyve suyu, kahve gibi besinler yağ içermez Ancak yağ, yediğimiz birçok şeyin içindedir Tam yağlı süt, kurabiye, omlet, et, peynir, balık, mayonez, sigara böreği, çikolata, fındık, ceviz, gofret ve daha birçok yiyecek ve besin içinde yer alır Bu yağların bir kısmını dışardan görürsünüz, bir kısmını ise göremezsiniz Börekteki yağ, salataya eklediğiniz yağ, patates kızartmasının yağı görünür Ancak, peynir veya etin içindeki yağı göremezsiniz
Yağı azalttığınızda vücut yağı ve kolesterolünüz direkt azalır mı?
Durum bu kadar basit değil Çünkü içinde yağ olmasa da, fazla yediğiniz ekmek, meyve ve sebzenin fazlası da yağa dönüşür
YAĞA İHTİYACIMIZ VAR
* Az yağlı diyet yapmak faydalıdır ama yağsız kalmamalısınız
* Deri altı yağ tabakası, vücut ısısının kaybını önler, kış aylarında yağlı olanlar zayıflara göre daha az üşür ve daha çok terler
* Yağ, organları çevreleyip dış etkenlerden korur
* Yağda eriyen vitaminlerin emilimi için ortamda yağ olması gerekir
* Uzun süre midede kalarak midenin boşalmasını geciktirir ve tokluk hissi verir
Bu nedenle yağsız bir diyet uygulamak, sağlık açısından doğru değildir Vücudumuzun yağa da ihtiyacı vardır
ÜÇ ÇEŞİT YAĞ ASİDİ
Yiyeceklerdeki yağlar üç çeşit yağ asidinin karışımıdır: Doymuş, tekli doymamış ve çoklu doymamış
* Görsel olarak doymuş yağları diğerlerinden ayırabilirsiniz, çünkü, bu yağlar oda sıcaklığında katıdır, et ve süt ürünlerinden gelirler Ancak Hindistan
* Tekli doymamış yağlar zeytin, bazı yağlı tohumlar ve kanola yağlarında bulunur
* Çoklu doymamış yağlar genellikle oda sıcaklığında sıvı ya da yumuşak olurlar, ayçiçeği, mısır, soya fasulyesi, pamuk çekirdeği yağlarında ve bazı balıklarda bulunurlar
Doymamış yağların bulunduğu besinler:
* Balık yağı n Zeytinyağı n Bitkisel yağlar
* Fındık, badem, ceviz n Keten tohumu ve yağı cevizi, palmiye ve palmiye özlü yağlar gibi bazı bitkisel yağlarda da doymuş yağ bulunur
Denge nasıl kurulur?
Sıcak sebze yemeklerinde fındık yağı ile diğer bitkisel sıvı yağları karıştırarak kullanın Salata ve soğuk sebzeye zeytinyağı ekleyin Pilav ve makarna yaparken ise, sıcak sebze yemeği gibi karışım yapın


DÜŞÜK YAĞLI DİYETLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER
Bu diyetlerin mantığı, yağın karbonhidrat veya proteinden daha fazla kalori içermesi, diyetimizde yağı kısıtlamanın, kilo vermenin çok basit bir yolu olmasıdır Margarin, tereyağı, mayonez salata sosu gibi eklenen her türlü yağ, azaltılır veya diyetten kaldırılır Fazla yağlı yiyecekler, daha az yağlı yiyeceklerle değiştirilmeli veya daha küçük porsiyonlar tüketilmelidir Omega-3 yağ asitlerini artırmak için balık ürünleri unutulmamalı!

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.