Nasıl Başarılı Olunur?

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nasıl Başarılı Olunur?

İKİ ARKADAŞ bir ormanda ağaç kesiyorlardı Birincisi sabahları diğerinden çok daha erken kalkıyor, ağaçları kesmeye başlıyor, bir ağacı devirir devirmez hemen ötekini kesmeye başlıyordu Dinlenmek bir yana, öğle yemeği için bile kendine zaman ayırmıyordu Akşamları ise, arkadaşı eve döndükten sonra da çalışmasını sürdürüyor, ondan birkaç saat sonra evine dönüyordu

İkinci adam, ağaç keserken zaman zaman dinleniyor, öğleyin güzelce karnını doyuruyor, akşam üzeri de henüz hava kararmadan evine dönüyordu

Bir hafta sonra, ikisi de, kestikleri odunları ayrı ayrı istiflemeye başladılar

Sonuç şaşırtıcıydı İkinci oduncu, çok çalışan arkadaşından neredeyse iki kat daha fazla odun kesmişti

Çok çalışan adam, hayretler içinde:

“Nasıl olur, anlamıyorum” dedi “Ben senden daha çok çalıştım halbuki

Öteki oduncu, gülümseyerek açıkladı:

“Ortada anlaşılmayacak birşey yok Doğru, sen durmadan çalıştın, ben ise arada oturup dinlendim Dinlenirken, bir yandan da baltamı biledim Baltası keskin olunca, insan daha az çabayla daha çok odun kesebiliyor

karakalem dergisi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com