Düşündüren Cevaplar; |
08-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Düşündüren Cevaplar;MEZAR; Amerikali isadami, Çinliyle alay ederek sormus: * Mezarlariniza koydugunuz pirinçlerinizi, ölüleriniz ne zaman yiyecek? Çinli, basini kaldirmadan cevap vermis: * Sizin ölüleriniz, koydugunuz çiçekleri kokladigi zaman TARIF; Ekrem Hakki Ayverdi, sık sık "nasilsiniz?" diye soran bir arkadasina: * Uzun boylu, mavi gözlü, cevabini verirmis NAPOLYON; Vaktiyle Fransa hükümet ricalinden biri Napolyon Bonapart'i bir muharebede tenkide kalkisip parmagini harita üzerinde gezdirerek: * Önce surasini almaliydiniz, sonra buradan geçerek ötesini zaptetmeliydiniz, gibi fikirler yürütmeye baslayinca, Napolyon:! * Evet demis, onlar parmakla alinabilseydi dedigin gibi yapardim BAYTAR; Bir toplantida, zamane gençlerinden biri güya M Âkif'i küçük düsürmeye çalıisip: * Afedersiniz, siz baytar misiniz? demis M Âkif hiç istifini bozmadan su cevabi vermis: * Evet, bir yeriniz mi agriyordu? YARIŞ; Bir ihtiyar, yaslandigi için kendini yormamasini ve istirahat etmesini isteyenlere su cevabi vermis: * Eger bir yarisa katilmis olsaydiniz, hedefinize yaklastiginizda yavaslar miydiniz? LÂF; Lâfı uzatanlara ne yapmak lâzım diye Farabî'ye sormuşlar, şöyle demiş: Uzun konuşanı kısa dinlemeli EDEPSIZ; Cenap Sehabeddin'e: * Su edepsize neden bir tokat vurmadın? dediklerinde, su cevabi vermiş: * Eldivenim yoktu, iğrendim ELBISE; İngiltere Kralı George ile görüştüğü sırada, Gandi'nin üzerinde her zamanki gibi beyaz örtüsü vardır Davetten çıkınca bir gazeteci sorar: * Kiyafetiniz, bir kralla bulusmak için yeterli miydi? Gandi, hiç aldirmadan cevap verir: * Kral, ikimize de yetecek kadar giyimliydi ŞiiR; Bir semsiye tamircisi, yazmis olduğu siirlerini incelemesi için Sekspir'e gönderdiginde, ünlü yazarin cevabi su olur: * Dostum, siz semsiye yapin, hep semsiye yapin, sadece semsiye yapin SIPA; Köylü, yeni dogan bir sipa=i! kucagina almis evine dönerken, iki ortaokul ögrencisi kendisine t=kilir ve: * Hayrola amca, derler Oglunu nereye götürüyorsun böyle? Adam, kendine yapilan bu terbiyesizlige aldirmamis görünerek cevap verir: okula kaydinı yaptiracagim VAPUR; Necip Fazil Kisakürek vapurla Karaköy'e geçerken, yanina biri yaklasip: * Üstad, diye sormus Peygamberlere ne diye gerek duyuldu, biz kendimiz yolumuzu bulabilirdik Necip Fazl, okudugu kitaptan basini kaldirmadan: * Ne diye vapura bindin ki, cevabinı vermis Yüzerek geçsene karsiya KULAK; Kulaklarinin büyüklügü ile ünlü olan Galile'ye hasimlarindan biri: * Üstad, demisşu Kulaklariniz bir insan için biraz büyük degil mi? Galile: * dogru, demis Benim kulaklarim bir insan için biraz büyük ama, seninkiler de bir esek için fazla küçük sayilmaz mi? YAMA; Incili Çavus, Osmanli elçisi olarak Fransa Kralina gönderildigin! de, elbiselerinin bazi yerlerinde yama varmis Kral, bunlari görünce dayanamayip: * Bana senden baska gönderecek adam bulamadilar mi? diye sorunca, Incili Çavus: * Osmanlilar, adama göre adam gönderirler, Beni de sana göndermelerinin hikmeti bu olsa gerekcevabını vermiş |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|