Bulgaristanda Eğitim |
08-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgaristanda EğitimSOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sofya Teknik Üniversitesi, Mühendislik alanında eğitim veren Bulgaristan'ın en büyük ve en eski üniversitesidir Sofya Teknik Üniversitesi Bölümleri 1945 yılında Devlet Politekniği olarak kurulan okul, 1995 yılından itibaren üniversite ünvanını kazanmıştır Üniversitede; 26 Mühendislik, İşletme ve ana bölümleri bulunmaktadır Öğrenim süresi 4 yıl, 8 beden-tır-dır Master programları da 15yıldır dışardan gelen Öğrencilere 2 yılıdır (Almanca okuyanlara Alman şirketlerinde 10 hafta özel staj buna dahildir) Almanya ve İngiltere'de bulunan ortak niversitelerin ya da kuruluşların verdiği diplomaları alabilirsiniz Eğitimi ve laboratuvarlarındaki araştırma imkanları yanısıra dağlarda ve denizde bulunan dinlenme tesisleri ile Öğrencilere değişik aktivitelere katılma olanağı sağlamaktadır Üniversitenin 12 eğitim binası, kütüphaneleri, 10 öğrenci lojmanı, yüzme havuzu, tenis kortu ve spor salonları ile donatılan spor tesisi vardır Sofya Teknik Üniversitesi, Avrupa Birliği üniversiteleri ile ilgili işbirliği sayesinde uzun süredir çalışmalarını sürdürmektedir Sofya teknik Üniversitesi tanıma ve tam işleri senkronize sistemi ve müfredatı ile süresi ve kredi transferi bir üniversiteler üzerinden Avrupa eğitim sisteminin ön gördüğü şekilde öğrencilerini bilgi ve teknolojilerle öğrettiği ve üstlendiği sınavları uygulamaktadır İngiltere Almanya, Fransa Üniversitelerinden ve kuruluşlarından ortak diplomalar alabilirsiniz geçiş hakkınızı kullanabilir bu ülkelerde eğitime devam edebilirsiniz Sofya Teknik Üniversitesine öğrenci olarak seçilmek ve üç ülkenin eğitim dili verilmektedir (3 dil için İngilizce Almanca Fransızca öğrencinin alt yapısı olmalıdır) eğitim fiili olarak verilmektedir Laboratuar çalışma olanaklarınızı arttırır Koşullar eğitim ve öğretim iyi bir temel için koşullar önemlidir — Sofya Teknik Üniversitesi - Sofya Üniversitesi Teknik zengin olanaklara sahiptir Yaşama uygun sosyal haklarınızı ve yaşamınızı düzenleyebilir Kitap okumak için, ders çalışmak gibi olanakları kütüphanede geçirebilirsiniz Sofya teknik üniversitesinin okul binaları 12 tanedir Öğrenci yurtları 10 bloktur 2 kantini olmakla birlikte rahat bir ortam oluşturmanızı sağlayacaktır Sofya Teknik Üniversitesi spor merkezi dağ tırmanış çalışmaları ve spor komplekleri ile olimpik havuz öğrenciler için her yıl yenileme çalışmaları yapılmaktadır Büyüklüğü tenis kortları ve spor salonları ve deniz sporları dinlenme tesislerinde güncellenmiştir Öğrenciler bu alanlarda aktivitelerini sürdürmekteler Teknik Sofya Üniversitesi çalışmalarını aktif olarak uygulamakta Mikrosoft bağlantısı çalışmalar sürdüren teknik üniversite araştırmalarında ciddi, katı ve uygulamalı araştırma ile Microsoftun, yürüttüğü Ericsson, Siemens gibi şirketler ile öğretmen ve öğrencilerin işbirliği ile Daimler / Chrysler ve diğerleri ile çalışmalar yapmaktadır Öğrenciler Sofya Teknik üniversitesini tercih sebebi Dünyada tanınırlık, Avrupa eğitim sistemini benimsemesi, dünya üniversitelerine geçiş imkanı sunulması öğrencilerimizi mutlu etmektedir Lisans eğitimi sonuna kadar Araştırma adına öğrenciler imza atmaktadır Kendilerini geliştirme imkanları yaratılmaktadır Öğrenci mezun olduğunda üniversite bünyesinde çalışmaya devam edebilir ayrıca Sofya teknik üniversitesinin anlaşmalı olduğu firmalarla iş imkanlarını kullanabilmektedir Gelecek adına üniversite kariyer bilimsel anlamda öğrencileri yetiştirmektedir Avrupa’dan gelen taleplerin yoğun olarak uygulandığı Ayrıca doktora çalışmaları Sofya teknik üniversitesi ile devam ediyor olması Avrupa transfer sistemi ve kredi aktarma yolu ile Türkiye’ye ve tüm dünya araştırma doktoralarını geçiş haklarını kullanarak devam edebilmektedir Bugüne kadar Sofya Teknik Üniversitesi Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da eğitim vermesi balkanların Avrupa’nın kesiştiği konumundan dolayı başkentinde yer alması Sofya teknik öğrencileri tüm dünyadan gelmesi cazibesini her gecen gün arttırmış ve adını Tüm Dünyada duyurmuştur Türk öğrencilerin Sofya teknik üniversitesini tercih etmesi ileriki hayatlarında artılarını kat kat fazla göreceğinden bizler Eurostar eğitim merkezi olarak Bu kaliteli eğitimi sunan Sofya teknik üniversitesini tercih eden öğrencimize neler katabileceğini ileriki hayatlar için yatırım olarak nitelendirilmesi adına bilgilerimizi aktarmaktayız Bu güne kadar Öğrencilerin Doktora eğitimi üzerinde 500’den fazla kişi çalışmalarını sergilemiştir Öğrencilerin Sofya teknik üniversitesinde seçtiği bölüm gelecek profesyonel haline dönüştüreceği öğrencilerini ve onların inşa ettiği başarıyla mümkün ve güçlü olması öğrencinin tercihi ile üniversite bünyesine serbestçe katılmak üniversite içinde yönetime, akademik toplantılara ve üniversite bünyesinde çalışma olanakları yurt dışı çalışmalarında bulunmaktadırlar Seninle biz ve öğrenci ve ev önemli değil Sofya tercih Teknik Üniversitesi Master fırsatları içinde vardırve daha birçok dereceler için lisans seçimi arasında ve iş dalları mühendislik 26 dır Sofya teknik üniversitesi gerektiren sistematik okuma-yazma, bilgisayar da sınav sırasında ve eğitim açısından her insan kabul edilmesi, idari ve mali hizmetleri karşılamaktadır Master derecesi lisans A Grubu: Makina Mühendisliği, Enerji, Ulaştırma ve Havacılık: • 1 Makine ve ödül 2 Üretim Teknolojileri 3 Bilgisayar tasarım ve üretim teknolojisi 4 Mekatronik 5 Hidrolik ve pnömatik ekipmanlar 6 Tekstil Mühendisliği 7 Termik ve Nükleer Enerji 8 Calorifics 9 Taşıma Teknolojileri 10 Teknoloji ve Ulaşım Yönetimi 11 Havacılık ve Uzay Mühendisliği B Grubu: Elektrik Mühendisliği, Elektrik ve Otomasyon: • 1 Elektrik 2 Elektrik Mühendisliği 3 Otomasyon, Bilgi ve Kontrol Mühendisliği B Grubu: İletişim, bilgisayar ve elektronik donanımları: • 1 Telekomünikasyon 2 Bilgisayar Teknoloji 3 Elektronik C Grubu: • 1 Kamu Yönetimi 2 İşletme Yönetimi 3 Uygulamalı matematik 4 Bilgisayar sistemleri ve teknolojileri (Almanca) 5 Sanayi işletmeciliği 6 Mühendislik Tasarımı 7 Endüstri Mühendisliği (İngilizce) 8 (Alman mühendisliği Genel) 9 Elektrik Mühendisliği (Fransızca) BULGARİSTAN EGİTİM MERKEZİ Adres : Fevzi Çakmak 1 Cad No : 103 Kat : 4 Atışalanı - Esenler / İSTANBUL Tel : 0212 647 94 25 GSM : 0554 413 05 76 E-Posta adresimiz : bulgaristanegitimmerkezi@hotmailcom |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|