|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| anlatım, başlat, çubuğunun, değiştirmeresimli, ismini |
Başlat Çubuğunun İsmini Değiştirme(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Başlat Çubuğunun İsmini Değiştirme(Resimli Anlatım)İlk gerekli şey Resource Hacker programı Programı http://delphi icm edu pl/ftp/tools/ResHack zip indirin (zip 541 kb)Source Hacker programını çalıştırıp, menüden "File" daha sonrada "Open" diyoruz Open penceresinden "C:/Windows" klasörü altından "explorer exe" dosyasını tıklayıp "Aç" diyoruz Program aşağıdaki hali alıyor![]() ![]() Sonra programın sol tarafında bulunan yerden "String Table" klasörünü açıyoruz Onun altından da "37" nolu klasörü açıp içindeki dosyayı tıklıyoruz (1055 yada 1033 adında bir dosya olmalı)![]() ![]() Sağ taraftaki 578, "Başlat" yazan yeri "Yazmak istediğimiz isim" le değiştiriyoruz ![]() Tırnak içerisindeki yazıyı değiştirdikten sonra programın üst kısmındaki "Compile Script" butonuna tıklıyoruz we daha sonra menüden "File" "Save As" diyoruz ![]() Kesinlikle yaptığımız değişiklikleri eski dosyanın "explorer exe dosyasının" üzerine kaydetmemeliyiz "Save as" dedikten sonra dosyamızı farklı bir isimle sonuna " exe" ekleyerek windows klasörü altına kaydediyoruz![]() ![]() ![]() ![]() Artık Resource Hacker Programı ile işimiz bitti Programı kapatıp Başlat'tan Çalıştır'a tıklıyoruz![]() ![]() Çalıştır penceresine "regedit" yazıp tamam diyoruz ![]() Karşımıza "Kayıt Defteri Düzenleyicisi" çıkıyor Pencerenin sol tarafından sırası ile:"HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows NT CurrentVersion Winlogon"u bulup tıklıyoruz ![]() ![]() ![]() Sağ tarafta bir çok dosya ismi çıkıyor Biz bunların içinden "Shell" yazanı bulup üzerine iki kere tıklayıp içine giriyoruz![]() Karşımıza aşağıdaki pencere çıkıyor: ![]() Value Data bölümüne Resource Hacker programı ile değiştirip farklı kaydettiğimiz dosyanın ismini (dosyanın ismi exe şeklinde) yazıyoruz![]() Son olarak "Tamam" diyip "Kayıt Defteri Düzenleyicisi"ni kapatıyoruz we Windows'umuzu yeniden başlattığımızda "Başlat" yazısı değişmiş olacaktır ![]() ![]() ![]() İşte masaüstüm Orjinal Boyutunda Açmak İçin ( 800x600 ve %3$sKB ) Buraya Tıklayın ![]() verildiyse özür |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|