|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çağrı, filmine, gündemdeki, hazardan, mustafa, nedim, versiyonuna, yeni, yorum |
![]() |
Nedim Hazar'dan 'Mustafa' Filmine Ve Gündemdeki Yeni 'Çağrı' Versiyonuna Yorum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nedim Hazar'dan 'Mustafa' Filmine Ve Gündemdeki Yeni 'Çağrı' Versiyonuna Yorum* Herkesin bir Mustafa'sı vardır Sanatta, özellikle sinema ve edebiyatta böyledir yani belli başlı eserleri kendi meşrebince filme aktaran-kaleme alan her yazar veya yönetmen, çalışmasının başına kendi adını ekler ![]() Misal Marry Shelly'nin Frankenstein'ı olur ![]() ![]() Bu nedenle bir sinema filminden ziyade yapımı ve sponsorluğuyla tartışmaya açılan Mustafa filmi için 'Can Dündar'ın Mustafa'sı demek en doğrusudur ![]() ![]() ![]() Kimseninkiyle örtüşmek zorunda filan da değildir ![]() Ne enteresandır, tam da bugünlerde bir başka ve esas Mustafa, Muhammed Mustafa (sas) ile ilgili bir sinema tartışması daha yaşanıyor ![]() Malum Çağrı filmi belki tüm zamanların en iyi İslamiyet ve İslam Peygamberi Hazreti Muhammed (sas) ile ilgili filmidir ![]() ![]() ![]() Çağrı filminin önemi nereden geliyor? Bir sefer siz bana bir sinema filmi söyleyin ki, aslında anlattığı kişiyi hiç göstermiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdilerde Oscar Zoghbi isimli bir sinemacı (ki kendini Akkad'ın çalışma ekibindeymiş gibi göstermektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zoghbi öyle de bizim zombiler farklı mı? Doğan Grubu gazetelerinin çığırtkanlığının artık pek para etmemesi ayrı bir durum, Vatan ve Hürriyet'in meslekî 'şantaj' örtüsü kaldırıldığında görülecektir ki, Mustafa filmindeki Atatürk, Can Dündar'ın Atatürk'üdür ve kimse de onaylamak zorunda değildir ![]() ![]() Dündar için yalnız, karamsar, *****ik ve hatta düpedüz inceden 'dinsiz' bir Atatürk vardır filminde ![]() ![]() Hâsılı, herkesin bir Mustafa'sı vardır ve herkes kendi zihnindeki Mustafa'ya göre algılayıp filme alır geçmişi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaman 01 Kasım 2008, Cumartesi Kaynak: intersinema ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|