![]() |
İlimbey Köyü Geyve Sakarya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlimbey Köyü Geyve Sakaryaİlimbey Köyü Geyve Bilgileri - İlimbey Köyü Hakkında - İlimbey Köyü Tanıtımı - İlimbey Köyü Resimleri İlçe: GEYVE - İl: SAKARYA Köy Muhtarı: HÜSEYİN DEMİR Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 5270100 Cep Telefonu: 05332215988 Sakarya Bilgiler Nüfus 208 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 54700 Alan Kodu 0264 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Sakarya İlçe Geyve Web Sitesi İlimbey, Sakarya ilinin Geyve ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Sakarya'nın Geyve ilçesine bağlı İlimbey bu tarihten yaklaşık olarak 120 - 130 yıl kadar önce 93 harbi olarak bilinen Açıklama; 93 Harbi ya da 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı Osmanlı padişahı II ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Konuyla ilgili olarak www ![]() ![]() ![]() Coğrafya Sakarya iline 18 km, Geyve ilçesine 22 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 208 1997 358 Ekonomi Köyün ekonomisi tarıma dayalı olup, köy sakinlerinin çoğu çeşitli fabrika ve işletmelerde , kamu kurumlarında çalışmaktadır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009Turgut ÖZDEMİR Seçim Yılı Muhtar 2004 Hüseyin DEMİR 1999 Hüseyin DEMİR 1994 Ahmet ÇETİN 1989 Ahmet ÇETİN 1984 Selahattin ÖLMEZ Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ancak faaliyette değildir, taşımalı eğitim ile öğrenciler 1,5 kilometre aşağıdaki Karaçam köyünde eğitim görmektedir, Köyde, içme suyu şebekesi bulunmaktadır, ayrıca her evin kendine ait kanalizasyon sistemi vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|