Konuklu Köyü Ferizli Sakarya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Konuklu Köyü Ferizli SakaryaKonuklu Köyü Ferizli Bilgileri - Konuklu Köyü Hakkında - Konuklu Köyü Tanıtımı - Konuklu Köyü Resimleri İlçe: FERİZLİ - İl: SAKARYA Köy Muhtarı: SEBEHATTİN AY Muhtarlık Erişim Bilgileri: Bilgi Yok Sakarya Bilgiler Nüfus 990 257601 (2000) Rakım 31 metre Koordinatlar Posta Kodu 54110 Alan Kodu 0264 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Sakarya İlçe Ferizli Web Sitesi http Konuklu, Sakarya ilinin Ferizli ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün eski ismi Abdurrezzak KÖYÜ'dür ismini Bulgaristan'da bulunan aynı ismi taşıyan köyden almaktadır Köyun kurucuları da daha önce bu köyden göçüp gelen kişilerdır Daha sonra köyün adı KONUKLU KÖYÜ olarak değiştirilmiştir Köy birbirine yakın mesafede yapılan evlerin inşa edilmesi ile ilk bakışta küçük bir köyü andırmakatadır Ayrıca köy yüksek rakımda yerleşik şekildedir Köyde eğitim diğer köylerden taşıma sistemi ile getirilen öğrenciler ile beraber eğitim öğtretim yapılmaktadır Köye bir yıl önce inşa edilen baraj ile su toplama sistemine geçilerek kuraklarda sulama yapabilmek için önlem alınmıştır![]() Kültür Köyün mısırı bol fındığı bol olduğu için ne varsa yenilir ![]() ![]() ayrıca köy gençleri eskiden kalma CEMALCI oyununu oynamaktadır fakat buda son zamanlarda unutulmuştur![]() Coğrafya Sakarya iline 30 km, Ferizli ilçesine 10 km uzaklıktadır ![]() Spor (Konuklu Spor'un ilk 11'i Huseyin,Özgur,özbek Yalçın,İsmail,Ahmet,Rahman,Fer di,Serkan,Levent,Met in,özbek ve Kerem'den oluşmaktadır) İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 860 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Genel tarım ürünleri ise mısır, buğday ve fındıktır Küçük çapta da seracılık ve meyve yetiştiriciliği (ceviz) yapılmaktadır eve arıcılıkta gelişmektedir hayvancılık öldügü için köyün ileri gelen aileler merkez adapazarı na göç etmektedir![]() Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; isimsiz reflerin içeriği olmalı Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır fakat tayın edılmıs bır doktor ya da ebe bulunmadıgından kullanılmamaktadır Koye haftada bır (carsamba)gunlerı ılcede gorevlı doktor gelıp muayne hızmetı vermektedır Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Son yıllarda köyde okuma oranı yükselmiştir köyümüzden millet vekili avukat doktor öğretim üyeleri mühendis öğretmen ebe hemşire emniyet müdürleri ve daha başarılarını sayamadığımız bir çok önemli kişiler bulunmaktadır![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|