![]() |
Dombay Köyü Lalapaşa Edirne |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dombay Köyü Lalapaşa EdirneDombay Köyü Lalapaşa Bilgileri - Dombay Köyü Hakkında - Dombay Köyü Tanıtımı - Dombay Köyü Resimleri İlçe: LALAPAŞA - İl: EDİRNE Köy Muhtarı: Bilgi Yok Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi Yok Edirne Bilgiler Nüfus 262 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 22950 Alan Kodu 0284 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Edirne İlçe Lalapaşa Web Sitesi Dombay, Edirne ilinin Lalapaşa ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün adı manda yetiştirici anlamına gelmektedir ![]() ![]() Kültür Köy halkında gelenekler ve görenekleri şöyle sıralayabiliriz:düğünleri 2 gün 2 geceden oluşmaktadır evlilik düğünlerinde düğün gecesi köy delikanlılarının istekleri doğrultusunda gerçekleştirilip düğün başlatılır ![]() ![]() ![]() Coğrafya Edirne iline 28 km, Lalapaşa ilçesine 12 km uzaklıktadır ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, [Yazları sıcak ve kurak kışları çok serin geçmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 877 2000 715 1997 666 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - NEDİM KARAOĞLU 1999 - KAMİL ÇAKICI 1994 - KAMİL ÇAKICI 1989 - HÜSEYİN AKGÜN 1984 - FEHİM GÜLTEK" Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|