![]() |
Akkaya Köyü Hakkında Bilgi Hafik Sivas |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akkaya Köyü Hakkında Bilgi Hafik SivasHafik Akkaya Köyü - Akkaya Köyü Hakkında - Akkaya Köyü Resimleri - Akkaya Köyü Tanıtım Coğrafya: Sivasın 78 km, Hafik‘in 52 km kuzeyinde bulunan meşhur Tozanlı köylerindendir ![]() Yeşilırmak yayı (Kızılırmak Yayı olarak da geçer) dağlarında yer alan Akkaya köyünün topraklarından Yesilırmagin bir kolu olan Tozanlı çayı geçmektedir ![]() Hemen kuzeyinde Asmalı dağı (2406m), doğusunda Tekeli(2643m) görünürlerdedir ![]() Tarih: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi köyün sağtarafında bulunan magrasıyla ünlü akkayadan almıştır tarihte köyün ismi hiç degişmemiştir tarıhte derebeyliklerının hüküm sürdügü 16 ![]() Tarihte derebeyliklerin hüküm sürdüğü 16 ![]() ![]() Samsunun Bafra ilçesinden gelen Ağbaşoğlu, Baltacıoğlu sülalesinin kızına talip olmuş Baltacıoğlu sülalesi Ağbaşoğluna kızını ve köyün şu anki yerini vermiş ![]() ![]() ![]() 1950 li yıllarinda ardından 1980 li yıllarinda ekonomik yetersizlikler nedeniyle başta İstanbul,İzmir ve Sivas olmak üzere çesitli illerle göç vermiştir ![]() 1900 yıllarında köy teşkilatına kavuşan Akkaya önceki tarihlerde Doganşar'a bağlı olup 1969 yılında Hafik ilçesine bağlanmıştır ![]() Akkayaköyü: Köy Halki:Köy halkı genelde geçimini tarımla sağlamaktadır ![]() ![]() ![]() Köyümüz eğitim ve ekonomik nedenlerle büyük şehirlere yüksek oranda göç vermiştir ![]() ![]() Okul tatili ile birlikte yazin dahada kalabalıklaşır ![]() Köyde yaşamış olan ve hala yaşayan sülaler; Arnavutlular, Ağbaşlar,Kerçemler, Pılıhlar, Karaveligiller, Nizamlar, Merhabacılar, Karabayramlar, Salimegiller dir ![]() Özellikler: Köyün hemen kuzey batısında bulunan Akkaya kayalıklarında iki girişi olan büyük bir tarihi magara bulunmaktadir ![]() Temiz havası ve o güzelim soğuk sularınıda burada özellik olarak dile getirmek istiyorum ![]() Muhtarlık İletişim ve Altyapı Bilgileri ![]() ![]() Köyünüze Ait Resim ve bilgileri Bu başlık altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|