İç Anadolu Bölgesi Manileri - İç Anadolu Manileri |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İç Anadolu Bölgesi Manileri - İç Anadolu Manileriİç anadolu bölgesi manileri,İç anadolu manileri nelerdir,iç anadolunun manileri İç Anadolu Bölgesi Kırşehir Manileri Kılıçözü zemzem akar Bahçeler gül kokar Kırşehir'den başkasına Aklı olan nasıl bakar Atlayıp geçti eşiği Sofrada kaldı kaşığı Haneye neşe geldi Bu kız evin yakışığı Oğlan işlik giyinmiş Giyinmiş de soyunmuş Anasına varmışta Öptüm diye övünmüş Karanfil kurutmadım Yar seni unutmadım Hatırın saydım da Üstüne yar tutmadım Elimi yuduğum pınar Sırtımı verdiğim duvar Sevdiğim oğlanı yitirdim Gece gündüz içim yanar Bahçelerin cücüğü Severler küçüğü Pek mi başın büyüdü Gel gavurun çocuğu Aslanım herk ediyor Hergini terk ediyor Hergin başını yesin Aslanım elden gidiyor Çayda çanak kırılmış Kız oğlana vurulmuş Oğlan almam dedikçe Kız boynuna sarılmış Coştum coştum duruldum Kız peşinden yoruldum Gayri senden vazgeçtim Ben ablana vuruldum Çıktım Obruk Dağına Karı dizleyi dizleyi Yaralarımı azdırdım Yari gözleyi gözleyi Emek verip derdiğim Askere gönderdiğim Gayri dayanamıyom Tez gel gönül verdiğim Patlıcanı oymadın mı Tadına doymadın mı Beni kınama anam Sen cahil olmadın mı Ben bir gümüş kutuyum Yar elinden tutayım Koyur devlet yarimi Otuz oruç tutayım Dam başında su durulur Oğlan gömlek yudurur Oğlan cahil kız cahil Şimdi bunla kudurur Alırım diye aldattı kızımı Çekip Almana gitmiş Can bağında tutulasıca Aynı babasına çekmiş Yumurtanın sarısı Yere düştü yarısı Görümcem verem olmuş Kaynanama darısı Çeşme başı pıtırak Gelin kızlar oturak Ne oturak ne durak Satılak da kurtulak Kırşehir adın ünlüdür Bağın bahçen güllüdür Elden ayrıdır insanın Tatlı dilinden bellidir Almanya çiftlik gibi Dumanı iplik gibi Almanya'ya yar saldım Kınalı keklik gibi Yarim gitti gelmiyor Kimse kadrim bilmiyor Ayrıldığım günden beri Gözüm gönlüm gülmüyor Irmaklar su akmıyor Yar yüzüme bakmıyor Başka şehrin gülleri Kırşehir gibi kokmuyor Karşıda kara çalı Kararıp durma çalı Ben sana varır mıyım Sümüklü sıracalı Koyun keçi otlatırım Yükseklerden atlatırım Verselerdi benim yarimi Düşmanları çatlatırdım Taş dönmüyor dönmüyor Taştan bulgur inmiyor Evler kız ile dolu Biri benim olmuyor Pınara desti koydum Damla damla olacak Benim sevdiğim oğlan Başöğretmen olacak Kümbüle bak kümbüle Hiç teveği yok bile Askerin karısına Kirli yazma çok bile Koyunum arap gibi Üzümüm şarap gibi Güzeli olmayan evin Halleri harap gibi Sepet sepet üzüm var Bende sende gözüm var Senden başkası haramdır Dünya ahret sözüm var Uzun uzun kavaklar At oynatır savaklar Gel kız bizim eve gir Varsın olsun duvaklar Pek salınarak gidiyor Kervansaray bayırı gibi Yarim sakal koyurmuş Dinekbağı çayırı gibi Bağa girdim üzüme Gel izime izime Oğlan yanıma geldi Gurban ettim yüzüme Sarımsağı satarlar Kulbu ile tartarlar Varmam avrat üstüne Sıra sıra yatarlar Dağda tavuk kümesi Başında allı fesi Oğlanlar vezir olsa Yine kızın kölesi Karşı bağın üzümü Gelin kırma sözümü Utandım diyemiyom Bir öpeyim yüzünü |
08-13-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İç Anadolu Bölgesi Manileri - İç Anadolu Manileriİç Anadolu Bölgesi Konya Manileri Açıldı hep çiçekler Uçuşur kelebekler Ne çiçek ne kelebek Gönlüm hep onu özler Asmada kuru dal var Güzelde penbe şal var Beni sana vermezler Var git Allah’a yalvar Ah buğdayım buğdayım Sereyim kurudayım Geçme kapım önünden Ben seni unudayım Elek üstünde elek Aman vermiyor felek Benim de bir yarim var Dünya da huri melek Bu gün günlerde Salı Belinde acem şalı Gören çeksin maşallah Kimin var böyle yari Şu dağlar kirec olsa Davarı erkec olsa Güzel çirkin istemem Sevdiğim güleç olsa Hey çiftçiler çifçiler Öğendire dürttüler Sen gibi maniciyi Beş paraya ettiler Yandım yandım kül oldum Kuş dili bilmez oldum Kuş dili bilmez iken Öğrendim bülbül oldum Davras yörük evleri Şehirdedir beyleri Hacı Çetme’ye gitmiş Oynar,güler dilleri |
08-13-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İç Anadolu Bölgesi Manileri - İç Anadolu ManileriİÇ ANADOLU BÖLGESİ YOZGAT MANİLERİ 1- Geline bak geline Gına yakmış eline Gelin gurban olayım Seni bana verene 2- Pınar başı pıtırak Gelin gızlar oturak Ne oturak ne durak Satılakda gurtulak 3- Gapımızın önü arpa Gırat gelir gırpa gırpa Gurban olurum gelinim Yavruların bekde görpe 4- Çın çın hamam Gubbesi tamam Bi gelin aldım Babası imam 5- Ekin ekilen yere Dikme dikilen yere Can gıırban camm gurban Kekil dökülen yere 6- Bindirdiler atın iyisine götürdüler köyün gıyısına Haber verin gızın dayısına Dayısız gız gelin mi gider 7- Gece geçtim dağlardan Üzüm aldım bağlardan Senin sevgin gelinim Beni böyle ağlatan 8- Guru yerde meyve biter mi Biterde dalını atar mı Annem gelin oluyom Bacım yerimi dutar mı ? 9- Ata biner çaptırır Atı yolda saptırır Nişan takacak oğlan Çiğdem köpü yaptırır 10- Gidiyom gidemiyom Az doldur içemiyom Gelinim pek gönüllü Gönlünü edemiyom 11- Pınar başı mil olur Güzel seven belli olur Güzel seven gelinim Gözlerinden belli olur 12- Yozgat'ın başındayım Onaltı yaşındayım Gınamıyın gomşular Bi gızın peşindeyim 13- Garanfil gatar oldu Hasretlik yeter oldu Şu Yozgatlı sevdiğim Burnumda tüter oldu 14- Elma attım garşıya Yuvarlandı çarşıya Şu Yozgat'ın gızıan Birer tabak turşuya |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|