Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
diplesi, kara, lahana, pancar

Kara Lahana (Pancar) Diplesi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kara Lahana (Pancar) Diplesi






Pancar Diblesi:



Malzeler : 2 bağ Pancar (kara lahana), 3-4 adet orta boy soğan, 1 fincan sıvıyağ, 1 su bardağı pirinç, tuz-karabiber



Yapılışı : Pancar temizlenip yıkanır İnce kıyılır, kaynamış suyun içerisine önce rengi kararmaması için tuz ilave edilir Yıkanmış ve kıyılmış pancar kaynayan suya atılır Bir taşım kaynadıktan sonra pirinç ilave edilir Pancar ve pirinç birlikte yumuşayıncaya kadar kaynatılır Ocaktan alınarak süzgeçten süzülürSoğumaya bırakılır, diğer tarafta sıvıyağ tencere konulur, ince doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur Suyu iyice süzülmüş pancarlar ilave edilirTuz ve karabiber eklenir, karıştırılarak pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.