|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilinçli, ilkyardım, izleri, kalıcı, yanıkta, önleyebilir |
![]() |
Yanıkta Bilinçli İlkyardım Kalıcı İzleri Önleyebilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yanıkta Bilinçli İlkyardım Kalıcı İzleri ÖnleyebilirYanıkta bilinçli ilkyardım kalıcı izleri önleyebilir Ev kazalarında sıkça rastlanan yanıklara karşı ciddi önlemler alınmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evde veya işyerinde meydana gelebilecek herhangi bir yanık vakasında uygulanacak ilkyardım, kazazedenin hayatı boyunca taşımak zorunda kalacağı izleri en aza indirebiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hiç beklenmedik zamanda yaşanabilecek muhtemel bir kazada oluşan en basit yanık bile kişide hayatı boyunca taşımak zorunda kalacağı ize sebep olabiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yanık vakasının yaşandığı durumlarda yapılacak en acil ilkyardım hastayı yakıcı etkenden uzaklaştırmakla başlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne şekilde yanık olursa olsun temel yaklaşımın, yanan bölgenin hemen soğutulması ve steril sargı bezi veya temiz bir bezle kapatılıp sağlık kuruluşuna başvurulması olduğunu ifade eden Dr ![]() ![]() ![]() Yanlış bilinen tedavi yöntemleri Yanık yarasının iyileşmesinde sürülen hiçbir ilacın yarayı iyileştirme etkisi yok ![]() Derinin kendini yenileme tabakası etkilenmemiş ise vücut kendi kendine yarayı en güzel şekilde iyileştiriyor ![]() ![]() Tedavi için ne yapılmalı? Yara temiz ve nemli tutulmalı ![]() Her gün yapılacak pansuman öncesi yara etkili bir şekilde yıkanarak ölü dokulardan ve artık maddelerden arındırılmalı ![]() Yaranın pansumanın ardından nemli ortamını sağlamak için sıvı vazelin emdirilmiş sargı ile sarılmalı ![]() Enfeksiyon gelişmişse doktora başvurmalı ![]() Kaza anında yapılacak ilkyardım Kazazedeyi yanıcı maddenin etkisinden kurtarın ![]() Yanan yeri en az yarım saat musluğun altında bekleterek soğutun ![]() Yanık yeri temizleyerek nemli kalmasını sağlayın ![]() Yanık büyükse hiç zaman kaybetmeden sağlık kuruluşuna başvurun ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|