İlginc Bir Hikaye.. |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İlginc Bir Hikaye..Leonardo da Vinci 'Son Akşam Yemeği' isimli resmini >> yapmayı düşündüğünde büyük bir güçlükle >> karşılaştı >> >> İyi'yi İsa'nın bedeninde,Kötü'yü de >> İsa'nın arkadaşı olan ve son akşam yemeğinde ona >> ihanet etmeye karar veren Yahuda'nın bedeninde tasvir >> etmek zorundaydıResmi yarım bırakarak bu iki kişiye >> model olarak kullanabileceği birilerini aramaya başladı >> >> Bir gün bir koronun verdiği konser sırasında >> korodakilerden birinin İsa tasvirine çok uyduğunu fark >> ettiOnu poz vermesi için atölyesine davet etti,sayısız taslak ve eskiz >> çizdi >> >> Aradan 3 yıl geçti'Son Akşam Yemeği' neredeyse tamamlanmıştı,ancak >> Leonardo da Vinci henüz Yahuda için kullanacağı modeli >> bulamamıştıLeonardo'nun çalıştığı kilisenin kardinali, >> resmi bir an önce bitirmesi için ressamı sıkıştırmaya başladı >> >> Günlerce aradıktan sonra Leonardo vaktinden önce yaşlanmış genç bir adam >> bulduPaçavralar içindeki bu adam sarhoşluktan kendinden geçmiş >> bir durumda kaldırım kenarına yığılmıştı >> Leonardo yardımcılarına adamı güçlükle de olsa kiliseye taşımalarını >> söyledi çünkü artık taslak çizecek zamanı kalmamıştı >> Kiliseye varınca yardımcılar adamı ayağa diktilerZavallı,başına >> gelenleri anlamamıştıLeonardo adamın yüzünde görülen >> inançsızlığı,günahı,bencilliği resme geçiriyordu >> Leonardo işini bitirdiğinde,o zamana kadar sarhoşluğun etkisinden >> kurtulmuş olan berduş gözlerini açtı ve bu harika duvar resmini gördü >> Şaşkınlık ve hüzün dolu bir sesle şöyle dedi: 'Ben bu resmi daha önce >> gördüm' >> 'Ne zaman' diye sordu Leonardo da Vinci,o da şaşırmıştı >> 'Üç yıl önce' dedi adam >> Elimde avucumda olanı kaybetmeden önceO sıralarda bir koroda şarkı >> söylüyordum, pek çok hayalim vardı,bir ressam beni İsa'nın yüzü için >> modellik yapmak >> üzere davet etmişti' >> >> İyi ve Kötü'nün yüzü aynıdırHer şey insanın >> yoluna ne zaman çıktıklarına bağlıdır >> $eytan ve Gen¢ Kadın - Paulo Coelho) |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|