Çirkin Postacı..... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çirkin Postacı.....Çirkin Postacı Dünyanın bana zindan olduğu günlerdi Sanırım birkaç defasında da evden ağlayarak dışarı çıkmıştım ![]() ![]() Hayatım kararmıştı da bir ışıkbekliyordum sanki ama yoktu İşte böyle düşündüğüm günlerdedaire kapıma sıkıştırılmış bir Mektup buldum Hayretle baktımüzerinde göndericisi yazmayan zarfa Sonra odama girip açtım![]() ![]() ![]() "Acıları paylaşmak insanların vazifesidir" diyordu "Senin geçtiğinsokakta ben de vardım Ama bir sokakta ya ben olmamalıydımveya paylaşılmamış acılarını içinde gezdiren bir insan! ![]() ![]() "![]() Mektubun sonunda da isim yazmıyordu Peki kimdi bu?Kimdi, neden yazmıştı bu notu ve neden bana yazmıştı? Aslında hoş sözlerdi ![]() ![]() Ve aslında bir mektuba da deliler gibiihtiyacım vardı Acaba dediğini yapacak mıydı, yazacak mıydıher gün? ![]() Bunu zaman gösterecekti İlk gün kafam karıştı![]() Hem kendi problemlerimi hem dün gelen mektubu, hem de yeni mektupların gelip gelmeyeceğini düşünüyordum Sonraki günposta kutumda beyaz bir zarf buldum Kalbimin çarptığını hissettim![]() ![]() ![]() Yazı aynıydı, odama girip okumaya başladım mektubu ![]() Bu inanılmazdı ![]() Bir bardak su içercesine bitiverdi mektup Doymadım! Bir bardak su daha almış gibi kendime ve susuzluğumu kandırır gibi yeniden okudum altı sayfayı ![]() ![]() Sanki tanıyordu beni, sanki yıllardır dertleşiyordum onunla ![]() ![]() ![]() Altıncı sayfanın sonunda diyordu ki; "Yarın yine yazacağım ![]() ![]() "Yarın yine yazdı, öbür gün yine ![]() Ve sonraki günler yine yazdı![]() ![]() Her mektubunun sonunda, yarın yine yazacağına ait not vardı ve her gün de dediğini yapıyordu Her gün işyerinden dönerkenkalbim çarpıyordu heyecanla ![]() ![]() Her gün görüyordum posta kutumunbugün de boş olmadığını ve gariptir; artık yapayalnız olmadığımı, kalbimin boş olmadığını hissediyordum Bu mektuplar yüreğimegiriyor sıkıntılarımı eritiyor ve beni yarınlara doğru itiyordu ![]() Zannediyordum ki; bunlar olmadan yaşayamayacağım ![]() Öylesine alışmıştım ki onlara, olmasalar sanki nefes alamayacağım! ![]() ![]() ![]() Vakit buldukça oturup eski mektupları bile yeniden okuyordum ![]() Zaman geçti ve zamanla beraber sıkıntılarımda geçti ![]() O günlerden geriye sadece eski mektuplar kaldı Bir gün içimdekarşı koyamadığım bir merak peydahlandı; kimdi bu? Nasıl biriydi? Onunla ilgili her şeyi merak etmeye başladım ![]() O her gün yazıyordu ve nasılsa her gün yazmaya devam edecekti ![]() Bundan emin olduğum için de, yazılarında anlattıklarından çok nasıl bir kalemle yazdığına, neden bu kağıdı seçtiğine, yazı stiline aklımı takmaya başladım ![]() ![]() Yazıları öylesine deva olmuştu ki bana,onunla ilgili her şey de mükemmel olmalıydı Ama her şey![]() ![]() ![]() O gün evde kalmıştım Kahvaltı yapmış ve bu harika mektuplarınen azından nasıl birisi tarafından getirildiğini görmeyi koymuştum kafama ![]() ![]() Öğle vaktine doğru sokağa giren postacıyı gördüm![]() Koşarak aşağı indim Mektubumu kutuya bırakmıştı, eli henüz havadaydı ![]() ![]() Göz göze geldik Aman Allahım![]() ![]() Aman Allahım,bu ne kadar çirkin bir adamdı böyle! Dondum kaldım ![]() ![]() O da başınıeğdi döndü ve gitti Orda öylesine bekliyordum şimdi![]() ![]() ![]() Kutuyu açıp mektubu bile alamıyordum Bunca zaman, buncagüzel bir mektubu, bu kadar çirkin biri mi taşımıştı? O öptüğüm, kokladığım, göğsüme bastırdığım, yastığımın üzerine koyduğum mektuplarıma benden önce bu adamın mı eli değmişti? Saçmaladığımı biliyordum ama böylesine güzel duygularıma bu çirkin yaratık karıştı diye az önce getirdiği zarfı alamıyordum ![]() Kapıyı açtım, dışarı çıkıp bir adım attım Çoktan gitmişti Neye olduğunu bilmiyordum ama çok kızgındım Zarfa dokunmadan çıktım yukarıya![]() Odama girdim, eski mektuplarıma baktım Biliyordum, onlar benimen zor günlerimle bugünüm arasında köprü olmuşlardı, ama onlara da dokunamadım Bu güzelliğe bu çirkinliği yakıştıramıyordum!Ertesi gün iş dönüşü baktım ki, kutuda hâlâ o aynı kirli mektup var! Almadım Sonraki gün baktım; aynı mektup yine yapayalnız beklemekte![]() Bir kaç gün sonra ise kutuya bile dönüp bakmamaya başladım ![]() ![]() ![]() Altı yedi hafta sonra dünya yine karanlık gelmeye başladı bana ![]() Bir dosta, bir morale ölürcesine ihtiyaç duymaya başladım ![]() ![]() ![]() Her şey çok ağırlaşmıştı yeniden Uyku bile uyuyamıyordum![]() Mektup aklıma geldiğinde gece yarısını geçiyordu Tereddüt bile etmeden aşağı indim, kutumu açtım ve mektubu aldım ![]() Bir saat içinde üç defa okumuş, özlemiş olarak göğsüme bastırmış ve uzun zamandır ilk defa böylesine huzur içinde uyuyabilmiştim ![]() Bunlar benim ilacımdı biliyordum En çok o gün merak etmiştim,bir daha ne zaman yeni bir mektup geleceğini ![]() ![]() Ve o akşam gözlerime inanamadım; kutumda mektup vardı Yazı aynıydı, zarfta yine isimyoktu Üstelik bunda postanenin damgası da yoktu![]() ![]() ![]() Açtım zarfı;içindeki kısacık mektupta şunlar yazıyordu; "Sana gelmiş bir mektubu kırk sekiz gün okumamakla ne kazandığını bilmiyorum ![]() ![]() Ama artık benim sana yazmaya vaktim olmayacak![]() Çünkü tayinim çıktı ve bugün başka bir şehre gidiyorum Hoşçakal!Çirkin Postacı ![]() ![]() " ![]() Donmuş kalmıştım şimdi ![]() ![]() Derin bir pişmanlık düğümlendi boğazıma,hıçkırarak eve girdim Çantamı açtım; tarakların,rujların ve diğerkarışıklığın arasında bulduğum mavi göz kalemiyle, bir kağıda; "Lütfen bana tekrar yaz" yazıp posta kutuma koydum Bir daha hiç kilitlemediğim kutuda, aynı notum iki yıldır yapayalnız bekliyor ![]() ![]() ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|