İntikam

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İntikam

8 yaşında küçük bir kız olan aslı annesiyle gezmek için dışarı çıkarbir ara annesinin yeni

arkadaşıyla konuşmasını fırsat bilip elini bırakırkendi halinde ilerlemeye başlarbiraz ilerde yerde bir fotoğraf görürsiyah beyaz bu fotoğrafta küçük bir kızın vesikalık çekilmiş resmi vardıraslı nın yeni taşındıkları için hiç arkadaşı yoktur bu yüzden bu fotoğrafı alır ve fotoğrafa bakıp artık sen benim arkadaşımsın sırlarımı her şeyi seninle paylaşacağım derannesinin yanına gider tekrar elinden tutarbir kaç saat anne kız gezerler ve tekrar evlerine dönerleraslı çizgi film izler televizyondaannesinin yatması gerektiğini söylemesi üzerine aslı odasına çıkar annesinin kendisine masal okumasını isterbir süre masal okuyan annesi hadi artık yatma vakti der ve kapıyı çekip odadan çıkaraslı hala uyumamıştıryanı başındaki komidinin çekmecesine sakladığı kendisi gibi küçük bir kız olan resmi çıkarırresmi çıkaran aslı hem kendi adına hem de resim adına konuşup vakit geçirir

ASLI- evet sevgili arkadaşım ilk olarak sana isim bulmam gerek

-Ne olsun acaba

-tamam buldum senin ismin giz olsun

-Ee ismini beğendin mi

Aslı sesini değiştirerek

GİZ-evet beğendim aslı abla

ASLI-beğendiğine sevindim Biliyor musun hiç arkadaşım yok benim

GİZ-bence üzülme ben senin arkadaşınım

Bir süre fotoğrafla kendi kendine konuşan aslı resmi baş ucuna koyar ve uyur

Sabah oluraslının annesi aslıyı kaldırmak için odasına gelir ve okula geç kalmaması için kalkması gerektiğini söyleraslı kalkar kahvaltısını yapar 3 sınıfa başka okulda başlamasının endişesini yaşarservis otobüsü geliraslı otobüse binerokula gidene kadar ki geçen sürede kimseyle konuşmazokula gelir ve sırasına otururöğretmen o günü tanışma günü olarak seçtiği için herkes teker teker kalkar kendi hakkında ki bilgilerini diğer arkadaşlarına anlatır

Sıra aslıya gelmiştir

ÖĞRETMEN-aslı yavrum sen kalk bir de seni tanıyalım

Endişeli ve biraz da heyecanlı bir yüzle ayağa kalkar

ASLI- ismim aslı soyadım can

ÖĞRETMEN-peki nereden geldin okulumuza

ASLI- Ankara dan

ÖĞRETMEN- istanbul’u beğendin mi aslıcım

ASLI-evet ama daha alışamadım

ÖĞRETMEN-tamam aslı oturabilirsin yerine

Aslı yerine otururders zili çalar ve herkes den uzak dururbir ara yanına aldığı resmi eline alır

ASLI-yaa işte sende duydun yeni arkadaş adaylarımı okulumu öğretmeni mi

GİZ-evet duydum ama arkadaşların olunca beni unutursun

ASLI-benim hiç arkadaşım olmayacak senden başka korkma

GİZ-tamam korkmam

Asli fotoğrafı cebine koyarzil çalar tekrar derse girersıra arkadaşıyla bile pek fazla konuşmayan aslı derslerin biraz önce bitmesini ve eve gitmeyi çok isterson ders zili çalar ve herkes tekrar servise bineraslı evlerinin önünde iner ve elindeki çantayı süre süre kapısına yaklaşır kapıyı çalar annesi hoş geldin der öper içeri alır

ANNE-ne yaptınız yavrum bu gün okulda

ASLI-hiç anne sıkıcı şeyler işte tanışma falan

ANNE-nasıl öğretmenini beğendin mi?

ASLI-çok iyi birisine benziyor

ANNE-tamam balım üstünü çıkar yemeğe gel

ASLI-tamam anne

Aslı elini yüzünü yıkadıktan sonra üstünü çıkarır ve yemeğe geliryemeklerini yerleroturup birkaç saat anne kız vakit geçirirlersonra aslı odasına çıkar fotoğrafı alır tam osırada fotoğrafın içinden aslının giz olarak isimlendirdiği kız çıkar ve yanına otururgözlerine inanamayan aslı gözlerini ovuşturur tekrar bakar ancak hala yanında o kız vardır

ASLI- sen sen nasıl çıktın oradan

Gerçek ismi Leyla olan kız cevap verir

LEYLA- bu bir sır aslıbunu sana söyleyemem

ASLI-ama ben her şeyimi sana anlatıyordum

LEYLA-sen bana değil giz olarak isim taktığın o kıza anlatıyordun

Aslı şaşırır korkar ne yapacağını bilemezleyla aslıyı birden yatağa yatırır iki elinin baş parmaklarıyla aslının şakağını kavrar ve şunları söyler

LEYLA- bana yapılanların hepsini ödeticem

Leyla bu sözü birkaç kez tekrarlaraslının annesinin hiçbir şeyden haberi yokturleyla aslının ruhunu ele geçirmiştirartık bedeni aslı ruhu Leyla olan kız görev için hazırdırgörevi kendisine kötü davranan insanları yok etmektir

çünkü zamanında Leyla yı herkes dışlamış kimse onu sevmemiş hatta ailesi bilebabası öz ancak annesi üvey olan Leyla üvey annesi tarafından türlü işkencelere maruz kalmıştıro kadar çok talihsizdir ki bir güç onu resme hapsetmiştirbu resim ne zaman bir kişi tarafından alınıp sevilirse o zaman geri dönecektiraslı sevdiği için bu resmi Leyla geri gelmiştirruhunu ele geçiren Leyla artık ismini unutmuşturismi aslı dır

Birden uykudan kalkan aslı gördüğü rüya karşısında şok olmuştur ve çok korkmuşturannesi gelir

ANNE-kızım gece sayıklıyordun sesin geldine diyordun dur bakalım eeee heh Leyla mı neydi öyle birisinin ismini sayıklıyordun

ASLI-evet anne çok kötü bir rüya gördüm hatta kabustu rüya içinde rüyaydı ve bitmek bilmedi bu yüzden gerçek olduğunu sandım

Anneyle kız kahvaltılarını yaparlar ve dışarı çıkarlar anne yolda arkadaşını görür ve konuşmaya başlaraslı da annesinin konuşması bitene kadar yanı başlarındaki kaldırımda otururyerde bir şey parladığını gören aslı o şeye doğru yaklaşır ve eline alıraldığı şey gümüş bir tabakadıriçine açar ve gördüğü şey karşısında dona kalırevet tabaka nın içinde rüyasında gördüğü Leyla isimli kızın resmi vardırbu sefer resim renklidirhemen içinde ki resmi alır ve düşünmeden resmi yırtar tekrar tabakanın içine koyup yolun dışına fırlatırannesinin arkadaşıyla konuşması biter ve gezmeye devam ederleraz ilerde bir kalabalık gören anne kız hemen kalabalığın yanına gideryerde küçük bir kız bedeni yatıyordurne olduğunu oradaki kişilere soran anne yerde yatan kız çocuğunun evinin balkonundan düştüğünü öğrenirkısa bir süre sonra ambulans gelir ancak yapacak bir şey kalmamıştır kız ölmüştürkızı suratına dikkatlice bakan aslı rüyasında ve az önce resmini gördüğü kızın ta kendisi olduğunu öğrenirşok üstüne şok yaşayan küçük aslı oracıkta bayılırgelen ambulanslardan bir tanesinin içine bindirilir ve ayılması sağlanır3-5 dakika sonra kendine gelen aslı annesine döner ve şöyle der

ASLI-senden bir şey isteyeceğim anne

ANNE-buyur kızım söyle çok korkuttun beni

ASLI-o yerde yatan ve öldüğü söylenilen kızın ismini öğrenebilir misin?

Ambulanstan inen anne ölen kızın ismini sorar görevlilere görevliler annesine sorun bak orada derölen kızın annesinin yanına giden anne kadının çocuğunun ölmesine karşın çokta harap olmadığını görür şaşırır ama yine de kadına acınızı anlıyorum ama ismi nedir diye sorarkadın isminin Leyla olduğunu söylerbunu duyan anne kızının yanına gider ve kızın isminin Leyla olduğunu söyleraslı kafasını önüne eğer ve tekrar evlerine gidene kadar hiç konuşmazevlerine gelirler

ASLI-anne kızın ismini nereden öğrendin

ANNE-kızın annesiyle konuştum o söylediçok ta üzülüyor gibi gelmedi bananeyse günahını almayım

ASLI-ya demek annesiyle konuştun

Aslının kafasında çok soru işareti vardırgece kabusunda birisini görüyor ve o kişinin sabahta aynı şekilde resmini buluyor birkaç dakika sonra binadan düşerek o kişinin öldüğünü öğreniyorkendi kendine acaba ben bu rüyayı niye gördüm küçük kız bana bir şeyler mi söylemek istedi derannesine döner

ASLI-anne hani dün sana rüya gördüm demiştim ya sana anlatacağım ve çok şaşıracaksın

ANNE-anlat kızım içinde kalmasın

ASLI-rüyamda daha doğrusu kabusum da ölen kızı gördüm
ANNE- hangi kızı Leyla yı mı

ASLI-evet

ANNE-ee sonra

ASLI-rüyamda yerde bir fotoğraf buldum onu aldım ve o fotoğraf Leyla ya aittiresimden çıktı ve ruhu benim içime girdi sonra uyandım

ANNE-evet o gün Leyla Leyla diye sayıklıyordun

ASLI- evet anne şimdide o kızın öldüğünü görüyoruzayrıca rüyamda kız üvey annesinin türlü işkencelerine maruz kalıyormuş öyle demişti

Anne şaşkın gözlerle

ANNE-ne yani sen Leyla nın annesinin gerçek annesi olmadığını mı söylüyorsun

ASLI-evethem gerçek annesi değil hem de bilerek onu balkondan atmış olabileceğini düşünüyorum

ANNE-yok kızım öyle şey olmazben öğrenirim kızın gerçek annesi olup olmadığınıama o ikinci dediğin için bir şey yapamam

ASLI-tamam anne sen bir öğren

Anne iki sokak aşağıda oturan ölen kızın annesinin evinin önüne gelir ve beklerbir kadın iner merdivenlerdenyanına gider

ANNE-başınız sağ olsun

LEYLA NIN ANNESİ-dostlar sağ olsun

ANNE-kaç yaşındaydı kızınız

LEYLA NIN ANNESİ-8 yaşındaydıancak benim üvey kızımdıannesi seneler önce bir hastalıktan ölmüş

ASLI-anlıyorum tekrar üzgünüm

Anne evine döner ve kendi kendine demek o yüzden çok üzülmedi deraslı hemen koşarak annesine kapıyı açar

ASLI-ne öğrendin anne

ANNE-evet kızım söylediğin doğruymuş kadın üvey annesiymiş

ASLI-bak anne ne gördüysem çıkıyorbence annesi öldürdü kızı

ANNE-bunu bilemeyiz kızım bizi de ilgilendirmez

Aslı çok sinirlenir

ASLI-nasıl ilgilendirmez annebana yardım et beni öldüren bana türlü işkenceler yapan kadını durdur gibisinden gördüğüm rüya yı nasıl yok sayabilirim

ANNE-kızım sakin oltamam bakalım bir şeyler yapabilecekmiyim

Annesi hemen polis merkezinde ki yakın bir arkadaşını evlerine çağırır ve önemli bir konu olduğunu söylerpolis arkadaşı 2 saat kadar sonra evlerine gelir

ANNE-hoş geldin gel içeri

POLİS-neymiş bu kadar önemli olan

ANNE-birşeyler içermisin

POLİS-hayır çok işim var gitmem gerek sen konuya gir

ANNE-tamam

Anne kızının başından geçen rüyayı ve bir gün sonra olan olayı da anlatırpolis şaşırır

POLİS-evet hayret verici ama benim burada yapabileceğim ne?

ANNE-kızım o düşerek ölen kızın annesi tarafından aşağıya itilerek öldüğünü düşünüyorbunu bulabilirmiyiz

POLİS-tamam kızınız gördüğü şeyler ve olanlar hayret verici ama elimizde bir kanıt yokken bunu su üstüne çıkaramayızhem her gördüğü de çıkacak diye bir şey yok değil mi?

ANNE-tabi orası öyle ama bana yardım edeceğini düşündüm kızım rahatsızlandı bu olay çözümlenmeden de ruhsal durumu pek iyi olmayacak

POLİS-tamam senin için bu olayı çözmeye çalışacağım

ANNE-çok sağolpeki ölen kızın otopsi katıylarını bulabilirmisinçünkü kızım ölen kıza işkence de yapıldığını söylüyordarp izleri varmıydı öğrenebilirmisin

POLİS-tamam ben bakarım siz bana bırakın

Polis hemen otopsi kayıtlarını bulmak için merkeze gider ve bir araştırma sonucu kayıtları bulurölen kız da az da olsa yara izlerinin olduğunu kayıttan okur ve otopsiyi yapan doktorla görüşmek için doktoru telefondan araryara izlerinden bahsederdoktor birkaç ay önce meydana gelmiş yara izleri olduğunu polise söyler ve telefonu kapatırlar

Polis hemen ölen ailesinin evine giderkapıyı çalar

LEYLA NIN ANNESİ-kim o

POLİS-polis açın

Kadın endişeli bir yüzle kapıyı açar

POLİS-sizinle bir şeyler konuşmam gerek içeri girebilir miyim?

LEYLA NIN ANNESİ-tabi buyurun

İçeri girer bir koltuğa oturur

POLİS-hemen konuya gireceğimölen kızınızın

LEYLA NIN ANNESİ-üvey kızım

POLİS-evet üvey kızınızın otopsi sonucu bazı yerlerinde yara izlerine rastlanmıştır bunun için ne diyeceksiniz

LEYLA NIN ANNESİ-evet 2-3 ay önce yani kocam yaşarken kızımızı çok döverdi ondan olsa gerek

POLİS-efendim? Leyla nın babası 2-3 ay önce öldü mü?

LEYLA NIN ANNESİ-evetkayıtlarınızda vardır bakmadınız herhalde

POLİS-üzüldüm sizin adınızaneden ölmüştü

LEYLA NIN ANNESİ-önemli değil memur beyhastalıktan ölmüştü

Ölen kızın üvey annesinin bu kadar rahat davranması polisi şaşırtmıştır

POLİS-evi gezebilirmiyim

LEYLA NIN ANNESİ-tabiki

Polis evi gezer ve Leyla nın odasına girerbir takım eşyalarına bakar ve bir kutu bulurkutu şifrelidirpolis kutuyu çantasına atarsonra odadan çıkar

POLİS-leyla nın düştüğü balkon hangisiydi

LEYLA NIN ANNESİ-buyrun salon balkonu

Polis balkona bakar ve korkulukların yüksek olduğunu fark eder8 yaşında bir kızın buradan düşmesi için ya kendisini atması lazım yada bir güç onu oradan aşağı istmesi lazımdır diye içinden geçirir

Polis teşekkür eder ölen kızın üvey annesineevden çıkar
Evden çıkan polis hemen merkeze gider ve çantasına koyduğu kutuyu çıkarırkutuyu bir çekiç yardımıyla kırar ve içinde küçük bir defter bulurdefteri eline alan polis ilk sayfasını açar ve ölen kızın günlüğü olduğunu fark edersayfalarını karıştırır ancak sadece 3 sayfa doludurtarihlerine bakar ölmeden 4 gün önce yazmaya başladığını anlargünlükte tam olarak şunlar yazıyordur

Günlük 1gün: evet günlüğüm nasıl başlayacağımı bilmiyorum ve aynı zamanda çok heyecanlıyımbu benim ilk günlüğüm çünküyalnızım ve tek iyi dostum sen olacaksınben üvey annemle yaşıyorumneyse şu an saat sabahın 1000 ıyeni kalktımbugün neler yapacağım hakkında bir fikrim yok zaten yaptıkça sana yazacağım günlüğüm

Evet günlük yine geldim saat 1300şuan ağlıyorum çünkü üvey annem yine her zamanki gibi bana vurdu2 aydır vurmuyordu ama yine bir tokatla başladı işehiç de bir şey yapmamıştımşimdi diyeceksin neden babana söylemiyorsunbabam 2 ay önce öldübabam yaşarken söylemiştim ve vücudumda ki morlukları göstermiştimüvey annem yaramazlık yaparken düştü morarttı deyip geçiştirmiştibabam da oralı olmamıştıherhalde babamda beni sevmedi günlüğüm

Saat 2000odamdayımyine yeni arkadaşım günlüğümle baş başayımburada ki insanlarda beni sevmiyor bunu sana söylemeyi unuttumherkes beni dışlıyorbu arada senin gerçek annene ne oldu diyeceksin değil mi sevgili günlükhastalıktan diyorlar ama ben inanmıyorumo beni doğururken öldü bunu biliyorumbelki de beni sevmemelerinin sebebi de buyduneyse artık yarın devam ederim

Polis ölen kızın günlükte yazdıklarının bir bölümünü yani sadece 1 günde yaptıklarını okumuştursayfayı çevirir ve okumaya devam eder

Günlük 2gün:yine kalkar kalkmaz seninle başladım günebir rüya gördüm seninle paylaşmak istiyorumbir kız vardı rüyamda çok tatlı bir kızdıbize de yakın oturuyorlardıismi de aslıonunla oyunlar oynadık bir süre sonra uykudan kalktımbenim de öyle arkadaşlarım olacak mı günlükumarım olurüvey annem çağırıyor gitmem gerek sonra geleceğim

Çok kötü bir şey olduüvey annem beni balkona çağırdı ve iteledi çok korktum atacak beni zannettim neyse ki zil çaldı misafir gelmişdöver beni ama bu kadar ileri gitmez diye düşünüyorumsen bekle gelen misafire bakacağım

Misafir gittibiliyor musun dışarı çıkmayalı çok olduçıksam kimse benimle oynamıyorzaten üvey annemde çıkarmıyorbabamın ölmesinden sonra okula da göndermedi beni2 sınıfa kadar okudumannem geliyor görüşürüz

Üvey annesi her geldiğinde Leyla günlüğünü kilitli kutuya koyar ve onu da dolabın ücra köşesine iterüvey annesinin günlükten haberi bile yoktur

Günlük 3gün:sabah gelemedim günlüğüm kusura bakma aşağıda televizyon izliyordumbir ara pencerenin önüne geçtim oynayan çocuklara bakmak içingördüklerim karşısında çok şaşırdımrüyamda gördüğüm kız gerçekmişonu gördümhayır hayal değil dibir çok defa gözlerimi kapayıp açtım ve yok olmadıo kız karşı binada ki arkadaşına gelmişbu gün ne yapıp edip onunla görüşeceğimyani dışarı çıkacağımneyse sana yarın anlatırım

Polis günlüğü bitirmiştirgünlüğü yalnız 3 gün kullanabilen kız 4 günü yazamadan ölmüştüraslında her şey bu günlükte bellidirpolis hemen aslı nın annesiyle bu günlüğü paylaşmak ister ve evlerine gider

POLİS-üvey annesinin kızı öldürebileceğine dair kanıt buldum kızın odasında

ANNE-nedir?

POLİS-ölmeden 3 gün önce başladığı bir günlük

Polis anne ye günlüğü verir anne okur ve şöyle der

ANNE-bir kere öldürmeye teşebbüs etmişkesin annesi yaptı

POLİS-bundan tam emin olamayız ama emin olduğumuz bir şey var o da kadının kızını dövdüğüen azından kız ölmeden önce günlüğüne yazmış

ANNE-peki şimdi ne yapacağız

POLİS-bir tutuklama emri çıkarmam lazım merkeze gidiyorum hemen

ANNE-tamamsağol yardımların için

Polis evden çıkaraslı polis amcayla ne konuştuklarını soraranne olanları anlatır ve aslı biraz da olsa rahatlar

Polis tutuklama emri çıkartır ve ölen kızın üvey annesini tutuklarlar ve sorgulamaya çekerlerüvey anne olanları inkar etse de ellerinde ki günlüğü gösterirlerpolisler şuçu kabullenirsen cezan azalır derlerkadın suçu kabul ettiğini söylermahkeme kadına bir insana işkence yapmak ve öldürmekten ömür boyu hapis verir

Aradan birkaç gün geçeraslı odasına çıkar ve uyurrüyasın da ölen kızı görür ve kız ona sen sayende bu azaptan kurtuldum ve bana kötülük yapan insan senin sayende cezalandırıldı artık sende rahat uyu der

Sabah oluraslı çok rahatlamıştır

ANNE-kızım seni bugün iyi gördüm

ASLI-evet anne çok iyiyimrüyamda ölen kızı gördüm ve bana yaptıklarım için teşekkür etti rahat olmamı söyledi

ANNE-evet yavrum artık olanları unutmalısın sen iyi bir şey yaptın

Aslı dışarı çıkar ve iki sokak aşağıdaki arkadaşını görmek için oraya giderölen kızın oturduğu eve son kez bakar ve kızın hayaleti camdan ona el sallar

Alinti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com