|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bağımlılık, başlıca, gelişmiş, sorun, uyuşturucu, ürkelerdeki |
![]() |
Uyuşturucu Ve Bağımlılık Gelişmiş Ürkelerdeki Başlıca Sorun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uyuşturucu Ve Bağımlılık Gelişmiş Ürkelerdeki Başlıca SorunÖncelikle akadaşlar bu konuyu hazırlamak için yıllarca araştırma yaptım madde kullanan insanların arasına girdim karakterlerini anayiz ettim onlar ile oturdum beraber yedik ve içtik nedenine gelince Bir sorun vardı etrafımda dönen bir sorun bir sorunun parçalarından biri olmak yerine çözümün bir parçası olmak istedim Çünkü her aklı başında olan bir insanın çevresinde olan ve bitenlerden de o derece sorumlu olduğuna inanırım gerçi dinimizinde daha doğrusu müslümanlığın amacı da bu değil mi zaten neyse konuya girelim Bağımlılık sadece bilimsel ve psikoloji pencerelerinde bakılması sorunun çözülmesi açısından yetersiz olduğu İnanıyorum Ben burada din dersi vermiyorum zaten haddime düşmemiş ama işin aslı inançla bilebir alakalı olduğundan inançların bu sorunun çözümesi ile yüzde ![]() ![]() ![]() ![]() Herbirimiz efsaneyi biririz Adem ile Havvanın yasak edilmiş bir meyvayı yemelerinin efsanesini duymayan yoktur Yasak olan elma yada artık günümüzde değildir başka yasak meyvalarda var mesela SİGARA ALKOL UYUSTURUCU Bağımlılık yada İnsan için zararlı olan bir takım şeylerin yaradırdığı dini kaynaklardanda belirtirmiştir Kullanım (Genel ve Psikolojik Anlatım) Genelde kullanımlar güvenilir kaynaklardan veya arkadaşlar gibi dürüstlüğüne inanılılan şahışlar sonucu Ruh halimizin o anlık depresyon boşluk tatminsizlik gibi zayıf savunmasız bir anda başlar ilk kullanımda kişiye göre halisilasyon uyarılma yüksek aktivite cesaret artan özgüven (alt yapısı kullanılan madde olan bir özgüven) mutluluk gibi çeşitli ruh halleri sonucunda alınan maddenin etkisi sonucunda kullanımının zararsız oduğu ve yararlı olduğu düşüncesi gibi teselli vs gibi etkisi altına girer faydalımı oksa zararlımı konsunda çesitli tartışmalar hala devam etmektedir Şurası gerçektir ki kullanımda normalden yüksek bir aktivite gösterir bu olumlu tarafı Olumsuz tarafı ise alınan madde zamanla etkisi azalır ve kullanım devamlılığı sonucu artık madde kullanımının etkisi azara azara kaybolur ve ya doz aşımı ya daha etkili maddelere baş vurunur Bağımlılığın en son saffasında ise kullanım sonucu Normal kişiliğine bürünür Faydasına geri dönelim ilk kullanımlarda verdiği yüksek aktivite den bahsetmiştik Herşeyin bir zıt karşılığı var yüksek derece gelen o özgüven artık tersine ruhsal bir çöküntü içerisine girmiştir önceden cesaret alabilmek için kullanılılan madde artık normal olabilmek için gereklidir madde kullanmaya mahküm olunmaya başlanır kullanmadan konuşma düşünme vs gibi yeteneklerimizi kullanamama gibi kendinden güvensiz zayıf bir kişilik içerisinde kalakalmaya değer mi? Vucuda giren maddeler ki ben bunları zehir diye adlandırıyorum sebeplerini ileride anlatacağım alınan zehir neticesinde bozulan sağrık yıplanmış bir vucut kaçınılmaz bir sondur İnsanlar ile uyumsuzluk dışlanma agrasif gibien sonunda ya ölüme intihara kadar giden bir yol Kullanım (Bilimsel ve Psikolojik Anlatım) Kullanmanın ruh hali merak ve ya yukarıda anlatılılan nedenler aslında bilimsel olarak bakıldığında ki psikolojimiz ile drekt alakalı bilindiği gibi vucudumuzun bir çok işlevi hormonlar tarafından görürmektedir Vucudumuzun metopolizması hormonlar aracılığı ila sağlanır burada hormon isimlerini saymıyacağım gerçi pek çoğunuz biliyorsunuz aradğınızda bulmanı çok kolay ben doktor değilim haddimede düşmedi sadece Psikolojiiz ilede bu hrmonlar bilebirorantılıdır korkma şaşırma heycanlanma ve mutlu olmak bie hormonların vasıtası ile olur bizler insanız yarı madde yarı manevi olarak yani madde ile maneviyatın muhteşem birleşimiyiz normal sağlık koşurlarıda bu hormonlar ihtiyacımız kadar oto kontrol ve terapi gibi gereksimlerde hormon bezleri tarafından saygılanır biz insanlar ın kötü taraflarından biride az ile yetinmememiz gibi yada sabır göstermek zorunda kaldığımız zamanlarda bu hormonların yetersiz liği sonucu mutsuzluk güvensizlik gibi negatif ruh halleri gayet normaldir bu sabır gösterilmesi zorunlu bir süreçtir ama biz insanız yanılırız hata bizler için vardır sonuçta kullanılan madde etkisi sonucu hormonların normalden daha fazla salgılanmasına sebep olur buda bizi normalden daha pozitif aktiviteli aşırı bir güven ve mutlu bir kişiliğe büründülür kullanımının devamı soncu vucut metopolizması maddeye alışır ve kullanımı maddenin alımına karşı bir etki gösterir buda maddenin kullanımı zamanla ilk kullanım etkisinin altına çeker ve kullanımı artık normal olmuştur sorun ise artık kullanmak değildir kullanmamaktır çünkü vucut o maddeyi artık vucudun normal ihtiyaçlarından biri olarak görür ve eksikliği sonucu alınması için beyni uyarır insan oğlunun kötü taraflarıdan biri hep daha fazlasını isteriz biraz mutlu olunca değerini bilmeden daha fazlasını isteriz bu insanın doğasında var fakat daha fazlasını isterken dahada azını yada yokluğunu göreceğimiz aklımıza gelseydi acaba tüm değerleri böyle kolay harcayabilirmiydik uzun lafın kısası elimizde saatte bir metrekük akan bir musluk var bu musluktan bir saatte bir metreküp su akacaktır bu kaçınırmaz bir gerçektir istersen o suyu ilk anda kullan istersen tasaruflu akan su bütçemiz gibidir bizim hatamız musluktan akan sudan bir saatte bir metreküplükten yetinmeyip daha fazla su çekmektir fakat çekilen fazla su yarınlarımıız için gerekli olan su olduğunu bilebilseydik tam tersini yapmazmıydık Kullanım (Dinsel ve iman ile anlatım) İnsanoğlu yaradırdığında adem e yasaklanan meyvadan bahsetmiştik acaba adem o meyvadan yemeseydi bizler yemeye bağımlı olabilirmiydik? Bu arada kimseye din dersi vermek gibi hocalık taslamak benim haddime düşmemiş burada çözümsel olarak birdiğim yada inandığım kadarısı ila yorum larımı yazıyorum bunları okumanız sizleri kandırmak yada inandırmak amaçlı değil bu da benim haddime düşmemiş Allah insanı yarattı bilindiği gibi şeytanıda Allah insanlardan daha önce yarattı ve şeytanın insanlara karşı etkisi vesvese ile nefsini yönlendirdiğini biliyorsunuzdur nefs eşittir arzu özellikle ihtiyaç neyse ona yönelim istek ve arzu bur ileri safhalarda olabilir sonuçta bizlere Nefs var tüm ihtiyaçlara gereksimimizi nefsimiz aracılığı ila yöneliriz hayvanlardada olduğu gibi kim bilebilir ki bitkilerdede neden olmasın değilmi? nefsin birinci isteği var olabilmek ikincisi ihtiyaç üçüncüsü ise zevk alabilmek susadığımızda acıktığımızda yada ölümden döndüğümüzde ihtiyaçlarımızın karşılandığında aldığımız bir haz zevk vs insanların yaşayabilmesi dışında bir şeye normalde ihtiyacı yoktur ama zevk söz konusu olunca ihtiyaçtanda öteye gidebilir şişmanlık yada benzeri gibi nefsin anladığı ihtiyaç ve zevktir nefsten yeteri kadar bahsettiğimze inaıyorum bu konuda netten bilgi edinebilirsiniz gerçi bilmeyen ler her zaman mevcuttur şeytanın oyunların biliyorsunuzdur gözü bizim bağlı olduğumuz iman sancağımızdadır sancağını kaptıran bir ulus tüm gözler önünde bitmiştir iman sancağını kaptıran insan ise Allahın yolundan şaşmış demektir normalde iman derecesinde insanın takvası vardır algılarının aldığı verileri görüntü ses vs ![]() ![]() ilerlemesi bu arada çeşitli şeytani oyunlara kanıpta nefsinin bitmeyen arzuları helal dairesi içerisinden çıkıp sapmasını isteyen şeytanın oyunlarına karşı uyaık olmalıyız şeytanın en çok sevindiren ise Allah inancının yerine HERHANGİ birşey e bu kadın yemek para olabileceği gibi insan oğunu bağımlı edebilecek bir maddede olabilir İnsan oğlunun Allahtan başka bir şeye ihtiyacı yoktur ama zayıf anımızda yada güvenilir bir elin uzattığı sigara alkol ve ya uyusturucu kullanımı ve kullanım sonucu alınan haz ve güven dugusu agılarımızın aldığı görme ses vs ![]() ![]() inançlar arasında yer paylaşmakla kalmaz artık tanrı inanç ihtiyacına ortak olur buda tabiki bağımlılıktır Güç kudret zeka cesaret ve takva iman havuzundan gelir bu havuz öyle berlaktır ki bir suyun dibi net bir şekilde göründüğü gibi suyun içindende gökyüzü yle netlikte görünür ama o suyun içine SİGARA ALKOL VE UYUSTURUCU gibi mürekkep (zehirler) gibi ihtiyacımız ın dışında yanılıpta katarsak veya bir şekilde karışırsa ki göz yumma ahmaklık gaflet gibi artık o iman havuzunun suyuna bakınca içerisindeki o maddeyi de görürüş kullanımın devamı sonucu artık o su değildir ve artık o iman havuzumuz artık ilk günkü gibi berlaklıkta değildir artık ortada ne bize güç kudret cesaret güven veren o su değildir artık bize bunları veren maddedir inancı sonucu kaptılırmış bir sancak ile hangi yüzle Allahın karşısına çıkabiliriz Kullanım (Alışkanlık) Normalde alışkanlıklarımı bizim karakterimizdir mesela bir kitap alalım o kitabı okurken yanında şekersiz çay içelim o kitabı her okuduğumuzda yada gördüğümüzde o şekersiz çay da o an aklımıza gelir artık özleşmiştir o kitap ila o çay ve ne zaman kitabı elimize alsak çayın ekskliğini fark ederiz burada anlatılıanların özeti şudur özleşen iki ayrı alışkanlığın hafızada oluşan bağ devamlılığı bu bağı güçlendilir güçlenmesi zamanla alakalıdır eksiklikler zamanla unutulur yani o kitabı elimize aldığımızda çay aklımıza gelmesi bizlere çay olmadan o kitabı okuyamadığımız yada okuduğumuzda çayın aklımıza gelmesi bir anlık bir düşünce çay olmadan o kitaptan birşey anlayamayacağımız düşüncesi sebepi ise çayın olmamayışının gerisinde kalan boşluğunun aranması bu zamanla azalır alışkanlıklar güçlü olabilir ama asla vazgeçinilmez değillerdir Çözüm kullanıcı Değilsen! Aradığın tüm kudret inancın ile orantılıdır Allahtan başka hiç birşeye tam güvenme İnandığın kadar korunursun inandığın kadar başarırsın İnanmak eşittir güçtür inançların sana güç olarak geri döner Merak etme o maddeden alacağın haz eşittir en yüksek moral halindir ki pozitif düşünce sabır ve telkin ile bu zaten birkaç dakikakda ulaşılır hemde o maddeden alamıyacağın kadar pozitif olursun Unutma birkereden birşey olmaz ama tekral istemek arzuların doğlurtusunda HERŞEYİNİ kaybedersin herşeyini! Çözüm Kullanıcı İsen Şimdiye kadar es geçtiğin sabırları yaşamak ZORUNDASIN! Gücü kullanmakta değil kullanMAmakta bul bu sana extra güç güven verir geçmiş kayıplarla dolu olsa bile gelecek daha yazılmadı Değiştirebilirsin! Umutların olsun ve uğruna çalış! hiç kullanmayan biri için kullanıpta kullanımı kesmek ve sabrını göstermek seni extradan yüksek bir takvaya eriştilir yeterki sancağına sahip Çık! Yılma pes etme sürekli başarana kadar devam kultulduğunda ödülünü alacaksın hayatta Not: yazım hatalarımdan dolayı özür diliyorum YAŞASIN BAğIMSIZLIK Herşey için |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|