![]() |
Kanserden Korunmanın En Kolay Yolu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kanserden Korunmanın En Kolay YoluCalifornia Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Amerikan Kanser Araştırmaları Derneği'nin (American Association of Cancer Research) 2008 yılı ödülünü kazanan California Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Antalya Belek Turizm Merkezi'nde düzenlenen 2 ![]() ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() ![]() Kişisel olarak kanserden korunmanın yönteminin ise sigara içmemek olduğunu vurgulayan Prof ![]() ![]() ''Tüm dünyada akciğer kanserine yakalanma nedenlerinin yüzde 80'i sigaradan kaynaklanıyor ![]() ![]() Rahim ağzı kanserini yüzde 25 oranında kötüleştiren sigara, uzun süre içenlerde kalın bağırsak ve pankreas kanserine yüzde 20, mesane kanserine ise yüzde 25 oranında, genç erişkinlerde ise kan kanserine yakalanma olasılığını yüzde 25 oranında artırıyor ![]() -KIZ ÇOCUKLARINA RAHİM AĞZI KANSERİ AŞISI- Prof ![]() ![]() ![]() Rahim ağzı kanserinden korunmak için bir kadının yaşamı boyunca 3 kez aşılanmasını öneren ve bunun da ortalama 500 dolara mal olduğunu kaydeden Prof ![]() ![]() ![]() -YASAKLARIN KONUŞULMASI BİLE İŞE YARADI- Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Preventif Onkoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç ![]() ![]() ![]() Sigara yasağının konuşulmasının bile bu artışta etkili olduğunu vurgulayan Hayran, şu bilgileri verdi: ''Ancak hala her 2 erkekten 1'i, her 5 kadından 1'i, ergenlik çağındakilerin 10'da 1'i ve sağlık çalışanlarının ise yüzde 30- 40'ı sigara içiyor ![]() Kanserden korunmak için mucize aramak gerekmiyor ![]() ![]() ![]() AA |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|