![]() |
Astım Hastalarına Polen Uyarısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Astım Hastalarına Polen Uyarısıİlkbaharla artan polenler burun akıntısı, gözlerde sulanma, hapşırık gibi belirtileri ortaya çıkarıyor ![]() ![]() Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) Astım Çalışma Grubu Başkanı Prof ![]() ![]() ![]() ''Astım Engel Değil'' kampanyası nedeniyle bir açıklama yapan Prof ![]() ![]() Hasta olmanın ''sürekli astım semptomlarıyla yaşamak zorunda kalınması'' anl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HER YÖRENİN POLENİ FARKLI ''Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında hastalık artıyor ![]() ![]() ![]() polenler hastalığı tetikliyor ![]() ![]() Türkiye'de en çok çimen ve hububat polenlerine karşı alerji görülüyor ![]() ![]() ![]() ![]() Tutluoğlu, astımlı hastalara bu dönemlerde mümkün olduğunca dışarı çıkmamalarını, polenlerin çok görüldüğü ortamlarda bulunmamalarını, piknik yapmaktan kaçınmalarını, evde ve arabada polen filtreleri kullanmalarını önerdi ![]() YILDA 1000 İLE 1500 ÖLÜM Hastalığının farkında varmayanların sayısının da çok fazla olduğunu belirten ve astımın halk arasında genellikle nefes darlığı gibi düşünüldüğünü ifade eden Tutluoğlu, ''Halbuki öksürükle seyreden astım türleri de var ![]() ![]() Astımın kontrol altına alınmaması ve tedavi sürecine gidilmemesi durumunda ölümle sonuçlanan istenmeyen vakalara yol açabildiğine dikkati çeken Prof ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|