![]() |
Tuz Ve Kullanımı ( İyotlu Ve İyotsuz Tuzu Kimler Yemelidir? ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tuz Ve Kullanımı ( İyotlu Ve İyotsuz Tuzu Kimler Yemelidir? )Tuz ve Kullanımı ( İyotlu ve İyotsuz Tuzu Kimler Yemelidir? ) Yemeklerde Hangi Tuzu Kullanmalıyız? İyotlu ve İyotsuz Tuzu Kimler Yemelidir? Türkiye'de bölgelere göre değişmek üzere % 5-45 oranında guatr vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1) Kimler İyotlu Tuz Yemelidir? Vücudumuzda boynumuzun ön tarafında bulunan tiroid bezinin yeterli hormon salgılayabilmesi için günlük en az 150 mikrogram iyotun gıdalar ve suyla alınması gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2) Kimler iyotsuz tuz yemelidir? Nodüler guatrı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|