![]() |
Kızartmalar Üzerine |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızartmalar Üzerine![]() Kızartma yağları en fazla 3 kez kullanılabilir ![]() Kızartma yapıldıktan sonra yağı süzerek bir cam kavanoza alın ve bir sonraki kızartma işelmine kadar ağzı kapalı şekilde buzdolabında saklayın ![]() İkinci ve üçüncü kez kullanımda mutlaka içine kullanılmamış yağ ilave edin ![]() Fritözde kızartma işlemi yağın belli bir ısının çıkmasını engellediği ve yanmayı önlediği için daha sağlıklı ![]() Beyaz eti yağda kızartmak yerine kendi yağında teflon tavadaa kızartmanız besin değerini yitirmemesi açısından daha iyi bir yöntem, üstelik yağda kızartmaya göre daha pratik ![]() ![]() Kızartma için uygun olan yağlar dumanlanma noktası yüksek olan yağlardır, sırasıyla sızma zeytin yağı, ayçiçek ve mısır yağı kızartmalarda kullanılabilir ![]() Kızartma işlemi sırasında istemediğimiz kimyasal maddeler oluşur, bunu engelleyemeyiz ancak miktarını azaltabiliriz ![]() ![]() Çalışan ve zamanı dar olan insanlar olarak pratik uygulamaları bizler de araştırıyoruz, kızartma bu yöntemler arasında aslında en zahmetli olanı, çünkü yağı süzmek, fritözün temizliği daha zahmetli ![]() Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdiğiniz sebze ve etler en fazla 40 dakikada fırında pişiyor ![]() ![]() ![]() kaynak: Ayşen Arıcan- Diyetisyen |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|