![]() |
Dondurmayı ‘Hafife’ Almayın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dondurmayı ‘Hafife’ AlmayınDondurmada süte oranla 3-4 kat fazla yağ, yüzde 12-16 fazla protein var ![]() ![]() Selçuk Üniversitesi (SÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Akın yazdığı ''Dondurma Bilimi ve Teknolojisi'' isimli kitabında dondurmanın tarihçesinden besin değerine, dondurma formüllerinden üretim teknolojisine kadar pek çok konuyu ele aldı ![]() ![]() ![]() Akın, meyve ve meyve sularının karla karıştırılmasıyla elde edilen yiyeceğin ilk kez yüzyıllar önce Çin'de yapıldığının düşünüldüğünü, bu ürünün avrupa'da 13 ![]() ![]() ![]() Bir ürünün dondurma olarak sınıflanabilmesi için, içinde en azından yüzde 10 süt yağı, yüzde 20 toplam süt kuru maddesi bulunması, güvenli ve uygun tatlandırıcı içermesi gerektiğini ifade eden Akın, dondurmanın içeriğinde karbonhidratlar, yağlar, proteinler, mineral tuzları ve vitaminlerin yer aldığını söyledi ![]() SÜTE GÖRE 3-4 KAT DAHA FAZLA YAĞ VAR Dondurmanın, çok önemli besin maddeleri içerdiği için beslenme değeri yüksek bir ürün olduğunu vurgulayan Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KONTROLLÜ TÜKETİLMELİ Akın, dondurmanın, gıdalar içinde enerji açısından çok iyi bir kaynak olduğunu, bu durumun dondurmayı, büyüme çağındaki çocuklar ve kilo almak isteyenler için önemli hale getirdiğini vurguladı ![]() Aynı nedenlerle, dondurmanın kontrollü olarak tüketilmesinin de önemli yararlar sağladığını belirten Prof ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|