Truff Tatlısı, Truff Yapılışı Ve Malzemeleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Truff Tatlısı, Truff Yapılışı Ve MalzemeleriTruff Tatlısı, Truff Yapılışı ve Malzemeleri ![]() Malzemeler Kek (yaklaşık 250 gr )1 paket sıvı krema (200 gr )100 gr bitter çikolata100 gr sütlü çikolatasüslemek için; dövülmüş Antep fıstığı Yapılışı Krema tencerede kaynatılır Daha sonra ocak kapatılır ve içine ufak parçalar halinde kırılmış bitter çikolata ilave edilir ![]() Çikolata karıştırılarak kremanın sıcaklığıyla erimesi sağlanır ![]() Bu karışıma kek, ufalanarak ilave edilip güzelce harmanlanır ![]() Buzdolabında iki saat bekletildikten sonra yağlı kağıt üzerine yuvarlak şekil verilerek dizilir Şekil verildikten sonra da iki saat buzdolabında bekletilir Sütlü çikolata (isterseniz yine bitter çikolata kullanabilirsiniz) benmari usulü eritilir ![]() Donmuş truffların üzeri bu çikolata ile kaplanır ve üzerleri dövülmüş Antep fıstığı ile süslenir Soğuduktan sonra servis yapılır ![]() Arzuya göre truffların içine hindistan cevizi, dövülmüş fındık/ceviz, file badem vs ilave edebilirsiniz ya da dışını bunlardan herhangi biri ile kaplayabilirsiniz ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|