Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilek, krem, tarifi, yapılışı, şantili

Krem Şantili Çilek Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krem Şantili Çilek Tarifi Yapılışı



Çilek Tatlısı - Krem Şantili Meyve Tatlısı


Malzeme (4 kişilik):

500 gr çilek,
1/2 limon,
75 gr tozşeker,
Krem şanti:
300 gr taze krema,
çok az su ya da süt (soğuk),
1 küp buz,
2-3 çorba kaşığı tozşeker (1 1/2 kahve kaşığı vanilya ile karıştırılmış)


Tarifi:

Çilekleri ayıklayıp yeşil yapraklarını temizledikten sonra iyice yıkayın Suyunu süzüp çilekleri bir kaba koyarak üstlerine limonun suyunu, 75 gr şekeri dökün Kabı buzdolabına kaldırın
Krem şantiyiyi hazırlamak için derin bir cam kasede soğuk haldeki krema ve sütü (veya suyu) yavaşça karıştırın Buzu katıp bir yumurta teliyle, ağır ağır, geniş kavisler çizerek çırpın Krema koyulaşıp yumurta telinin üzerinde akmadan duracak kıvama gelince, çırpmayı kesin (Aksi takdirde, yani çırpmaya devam edilirse, krema kesilecektir)
Çırpmadan vanilyalı tozşekeri ekleyin Krem şantiyi buzdolabından çıkaracağınız çileklerin yanında servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.