Güllaçlı Muhallebi Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Güllaçlı Muhallebi Tarifi YapılışıGüllaçlı Muhallebi Tarifi - Güllaçlı Muhallebi Yapılışı - Güllaçlı Muhallebi Nasıl Yapılır - Güllaçlı Muhallebi Malzemeleri 4 adet güllaç yaprağı 2 su bardağı süt 1 çay bardağı şeker Muhallebi için: 3 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı pirinç unu 1 tatlı kaşığı nişasta 1 paket vanilya Önce güllaç için süt ve şeker kaynatmadan ısıtılır Güllaç yaprakları ortadan ikiye bölünür, sütlü karışıma batırılır Uygun büyüklükte 4 kaseye sarkıtarark üst üste konur Muhallebi malzemesi tencereye konur, ateşe yerleştirmeden iyice karıştırılır Sonra orta ateşte kıvam alana kadar sürekli karştırarark pişirilir İçinde güllaç bulunan kaselere paylaştırılır Kenarlardan sarkan güllaçlar yukarı toplanır Buzdolabında 2 saat bekletildikten sonra süslenerek servise sunulur |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|