|
|
Konu Araçları |
armut, çikolatalı, pralinli, tarifi, tatlısı, yapılışı |
Pralinli Çikolatalı Armut Tatlısı Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pralinli Çikolatalı Armut Tatlısı Tarifi YapılışıArmut tatlısı - Pralinli Çikolatalı Armut - Armut tatlısı nasıl yapılır - Armut tatlısı tarifi - Pralinli tatlı - Pralinli Çikolatalı Armut tatlısının hazırlanması Son derce şık görünümü ile konuklarınızı feth edecek 5 adet armut İki buçuk su bardağı tozşeker Yarım su bardağı su 1 çorba kaşığı tarçın 50 gram kırık çikolata 50 gram pralin Çikolata sos için: 3/4 su bardağı çırpılmış kremşanti 1 çorba kaşığı tozşeker Yarım çorba kaşığı tereyağı 50 gram bitter kırık çikolata 4 adet armudu soyup içlerini çıkartın Bir tencereye dizip üzerine tozşekerin yarısını serpin Üzerine suyu gezdirip kısık ateşte hafifçe pişirinSoğumaya bırakın Armutların yan kısımlarından elma dilimi şeklinde parça kesin Kalan armudu rendeleyin Üzerine kalan tozşeker, çikolata,1 çorba kaşığı tarçın ve kırık pralin parçaları ekleyip karıştırın Karışım ile armutların içini doldurun Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20dakika pişirin Çikolata sos için kremşanti ve 1 çorba kaşığı tozşekeri bir kapta kaynatın Kırık çikolataları ilave ederek iyice karıştırın Tereyağı ilave ederek tekrar karıştırın ve soğumaya bırakın Armutlar soğuduktan sonra çikolata sos ile servis yapın Affyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|