Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
nevzine, tarifi, tatlısı, yapılışı

Nevzine Tatlısı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nevzine Tatlısı Tarifi Yapılışı



Nevzine Tatlısı Tarifi - Nevzine Tatlısı Nasıl Yapılır - Nevzine Tatlısı Malzemeleri



Malzemeler - Yarım Su bardağı Eritilmiş Tereyağı
- 1 Tatlı kaşığı Kabartma Tozu
- Yarım Su bardağı Sıvı Yağ
- 2 Çorba Kaşığı Tahin
- 3 Su bardağı Un
- Yarım Su bardağı Yoğurt
Şerbeti İçin - 1 Çorba Kaşığı Limonun Suyu
- 2 Su bardağı Su
- 2 Su bardağı Toz Şeker
Arası İçin - Kararında CevizÜzeri İçin - Kararında Ceviz Hazırlanışı Şerbetin hazırlanışı Su ve şekeri karıştırıp kaynatın Ocağı kapattıktan sonra limon suyunu ilave edin Nevzinenin hazırlanışı Hamur malzemelerini ellerinize yapışmayacak şekilde, kulak memesi kıvamında yoğurun Hamuru ikiye bölün Fırını 175 derecede ısıtın Yağlanmış fırın tepsisine, hamurun yarısını ellerinizle bastırarak yerleştirin Arasına cevizin yarısını serpin Kalan hamuru diğer hamurun üzerine aynı şekilde koyun Hazırladığınız hamuru, kabarıp altın rengini alana kadar pişirin Hamur pişince üzerine ılık şerbeti dökün Dilimleyerek ve üzerine ceviz serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.