![]() |
Haşhalı Kestaneli Kek Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haşhalı Kestaneli Kek Tarifi YapılışıHaşhalı Kestaneli Kek Tarifi - Haşhalı Kestaneli Kek Nasıl Yapılır - Haşhalı Kestaneli Kek Malzemeleri * 500 gr un * 200 ml süt (ılık) * 80 gr şeker * 80 gr tereyağ (eritilmiş) * 1 paket kuru maya * 1 limon kabuğu rendesi * 1 yumurta (oda sıcaklığında) * 1 fiske tuz dolgusu için * 250 gr haşhaş ezmesi * 100 gr çekilmiş ceviz * 1 yumurta * 125 ml süt * 100 gr şeker * 1 paket vanilya * üzerine serpmek için pudra şekeri Unun ortasına mayayı, 1 çay kaşığı şeker ve ılıttığınız sütün üçte birini koyup elinizle hafif karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Haşhaş ezmesi sert yapıda olduğu için öncelikle bir çatal yardımıyla ezin, ılık süt ve yumurta ilave edip homojen bir hale getirin ![]() ![]() ![]() Mayalanan hamurunuzu tezgahın üzerinde merdaneyle 30X50 boyutlarında açın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|