Çikolatalı Pasta Kreması Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Pasta Kreması Tarifi Yapılışı



pasta kreması tarifleri - çikolatalı pasta kreması nasıl yapılır



Malzemeler ;
½ Litre Süt
150 gr Toz Şeker
65 gr Un
1 adet tam Yumurta
2 adet Yumurta Sarısı
1 tatlı kaşığı Vanilya
12 gr Kakao (ya da 8 gr Kakao ve 20 gr Sütsüz Çukulata)
50 gr Tereyağ
Hazırlanışı
1 tencereye 2 adet yumurta sarısı, 1 adet bütün yumurta
150 gr tozşeker ve 1 tatlı kaşığı vanilya
konularak 5 dakika çırpılır
Daha sonra bu karışıma, 65 gr Un ve
12 gr Kakao (eğer çukulata kullanılacaksa 8 gr kakao)
katılır İyice karıştırılır Bu yeni karışıma
azar azar ve yavaş yavaş karıştırarak
½ litre süt katılır ve iyice yedirilir
Tüm karışım ateşe oturtulur 4-5 dakika karıştırılarak,
muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir
Çukulata katılıyorsa ateşten indirilmeden
önce 20 gr rendelenmiş ve sütsüz olandan katılır
Karıştırılarak iyice eritilir
Daha sonra krema ateşten alınarak,
soğuması için bir müddet bırakılır
Ilındığında içine 50 gr tereyağ
karıştıra karıştıra katılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.