Gül Böreği Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Böreği Tarifi YapılışıGül Böreği Tarifi Gül Böreği Yapılışı Gül Böreği Gül Böreği Tarifi (8 kişilik) Hazırlama Süresi : 30 dakika / Pişirme Süresi : 25 dakika Gerekli Malzemeler; - 4 yufka - 2 yumurta - 1 su bardağı süt - 35 gr tereyağı İç Malzeme için; - 3 kabak - 1 soğan - 1 yumurta - 5-6 dal dereotu - 1 çay kaşığı karabiber - 100 gr beyaz peynir - 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı - 1 çay kaşığı tuz Üzeri için; - 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu - 1 yumurta sarısı Tarifi; Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın Ayçiçek yağında hafif rengi dönünceye kadar kavurun Kabakları ilave edip 1-2 dakika daha kavurup ocaktan alın Tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırın Soğumaya bırakın İnce kıyılmış dereotu, ufalanmış peynir ve yumurtayı ekleyip harmanlayın Yufkaları mutfak tezgahına yayın Yumurtaları çırpıp süt ile karıştırın Tereyağını eritip ekleyin Yufkaların her tarafına bu karışımı gezdirip ikiye bölün Kabaklı harcı üzerine yayın Geniş kenarlarından başlayarak rulo şeklinde sarın Börekleri kendi etrafında döndürerek gül şekli verin Yağladığınız fırın tepsisine dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin Sıcak servis yapın Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|