Pekmezli Ayva Dolması Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pekmezli Ayva Dolması Tarifi YapılışıPekmezli Ayva Dolması Tarifi - Pekmezli Ayva Dolması Yapılışı - Pekmezli Ayva Dolması Nasıl Yapılır - Pekmezli Ayva Dolması Malzemeleri Malzemesi (4 kişilik): 4 orta boy ayva 250 g orta yağlı kıyma 10 g tereyağı 1 limonun suyu 1 büyük soğan Yarım kahve fincanı az haşlanmış pirinç 1 çay bardağı pekmez 1 su bardağı sıcak su Yarım çorba kaşığı kişniş Tuz Hazırlanışı: Ayvaları yıkayın Üstlerinden bir miktar kesip sebze oyacağı ile içlerini çıkarın Alt kısımlarından bir parça kesip düzleştirin ve limonlu suda bekletin Pirinci bol suyla yıkayıp süzün Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın Bir tencerede soğanı kıymayla birlikte kavurun Pirinç, kişniş ve tuzu ekleyip karıştırın Hazırladığınız iç malzemesini ayvalara paylaştırın Yayvan bir tencereye dizip sıcak suyu ilave edin Her ayvanın üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı koyun Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin Pekmezi ekleyip 5 dakika daha pişirin Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|