Ayvalı Lahana Sarması Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayvalı Lahana Sarması Tarifi YapılışıLahana Sarması Tarifi - Sarma Yemekleri Tarifleri -Ayvalı Lahana Sarması Nasıl Yapılır - Ayvalı Lahana Sarması Malzemeleri Malzemeler * 1 adet orta boy Lahana * 2 adet Ayva * 2 su bardağı Pirinç * 2 adet Soğan * 250 gr Kıyma * 1/2 demet Maydanoz * Karabiber * 1 çay bardağı Sıvı Yağ * Nane * Kırmızı Toz Biber * Tuz * * 6 Kisilik * Mutfak: Belirsiz Hazırlanışı 2 Su bardağı pirinci 1 saat sıcak suda bekletin Soğanı yemeklik doğrayın Rendelenmiş ayva, tuz, kıyma, yarım demet ince kıyılmış maydanoz, karabiber, nane, yağın yarısını karıştırın Pirinci de süzüp, karışıma ekleyin Lahanaları yaprak yaprak ayırın Haşlayıp, suyunu sıkın Hazırladığınız içten 1 çorba kaşığmı ortalarına ilave edin Sarıp, tepsiye dizin Üzerine kalan yarım çay bardağı sıvıyağı gezdirin 2 su bardağı su koyun 200 derece fırında 25 dakika pişirin Üzerine nane ve kırmızı tozbiber serpip sıcak olarak servis yapın Afiyet Olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|