Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
helva, helvası, kars, tarifi, umaç, yapılışı, yemekleri, yöresel

Kars Yöresel Yemekleri - Helva (Umaç Helvası) Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kars Yöresel Yemekleri - Helva (Umaç Helvası) Tarifi Yapılışı



Kars Yöresel Yemekleri - Helva (Umaç Helvası) Tarifi- Helva Yapılışı - KArs Yöresi Helva Tarifi

un, 250 gr şeker, 250 gr yağ

Yapılışı: Önce bir kap içerisine unu koyup üzerine hafifçe su serperek el içinde ovarak umaç haline getirilir Umacı bir süzgeçten geçirerek eleriz (Makarna süzgecinden elediğimiz umacı iri kısmını ayırmış oluruz)Elediğimiz umacın iri kısmını alarak, ocak üzerine konmuş olan kızgın yağın içerisine dökerek, rengi pembeleşinceye kadar karıştırarak kavururuz Sonra umacın ince kısmını kavurduğumuz iri umacın içine katarak kavururuz Kehribar sarısı rengini aldığında ocaktan indirerek hazırladığımız şerbetini dökeriz, karıştırarak kalınlaşmasını sağlarız, Tabaklara koyarak servis yaparız

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.