Başemelli Kıymalı İspanak Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Başemelli Kıymalı İspanak Tarifi YapılışıBaşemelli Kıymalı Ispanak Tarifi - Başemelli Kıymalı Ispanak Nasıl Yapılır - Başemelli Kıymalı Ispanak Malzemeleri Başemelli Kıymalı Ispanak Malzemeler: 200 gram az yağlı kıyma 800 gram ıspanak yarım çay bardağı sıvıyağ 2 adet soğan karabiber yeterince tuz Besamel sos için malzeme: 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı sıvıyağ, 2 bardak süt 50 gram rendelenmiş kaşar Hazırlanışı: Ispanakları ayıklayıp iyice yıkayalım Doğradıktan sonra süzgece alıp suyunu süzelim Tencerede sıvıyağda ince doğranmış soğanları pembeleşene dek kavurduktan sonra kıymayı ekleyelim 1-2 dakika kavurduktan sonra ıspanakları ilave edip diriliklerini kaybedene kadar kavuralım Tuzunu ve biberini ekledikten sonra ateşten alıp hafif yağlanmış fırın kabına alalım Ayrı bir tavada unu sıvıyağda sararana kadar sürekli karıştırarak kavuralım Karıştırmaya devam ederek sütü ve tuzu ekleyelim Sos koyulaşınca ateşten alıp ılıtalım Yumurtayı ekleyip çırparak karıştıralım Sosu fırın kabına aldığımız ıspanakların üzerine yayıp kaşar rendesi serpelim Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|