Etli Baklalı Enginar Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Baklalı Enginar Tarifi YapılışıEtli Baklalı Enginar Tarifi - Etli Baklalı Enginar Nasıl Yapılır - Etli Baklalı Enginar Malzemeleri Etli Baklalı Enginar Malzemeler 1/2 kg taze iç bakla4 adet enginar 400 gr parça kuzu eti1/2 limonun suyu 1 çorba kaşığı un 1 adet orta boy soğan 6-7 adet taze soğan 1/2 demet dereotu 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, Karabiber Şeker Hazırlanışı Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin ![]() Zeytinyağını hafifçe kızdırdıktan sonra küp şeklinde doğranmış soğanı ilave edip, pembeleştirin Yıkanmış kuzu etini ve 1/2 çay bardağı sıcak suyu ekleyin Et suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin Baklayı, küçük doğranmış taze soğan, kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve şekeri ekleyip karıştırın![]() Çanak şeklindeki enginarları tencereye dizin Üzerlerine etli baklayı koyun 1, 5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın, kapağını kapatın Etli baklalı enginarı önce harlı, sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|