Keşkek Kebabı / Keşkek Kebabı Tarifi |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Keşkek Kebabı / Keşkek Kebabı TarifiKeşkek Kebabı Malzemesi: 1 kg aşurelik buğday 1 adet kuzu gerdan 4 adet orta boy ince doğranmış kuru soğan 250 g tereyağı 2 yemek kaşığı tuz 2 yemek kaşığı karabiber Su Hazırlanışı: Buğdayları ayıklayın ve akşamdan soğuk su ile ıslatın Sabaha kadar bekletin Buğdayları iyice yıkayıp tencereye alın Üzerine beş parmak geçecek kadar su koyun Kuzu gerdanı temizleyin ve buğdayla beraber 15 saat kısık ateşte pişirin Etler pişince çıkartın Buğdaylar iyice pişmiş duruma gelince suyu da koyulaşır Tahta kaşık veya çırpma teli ile karıştırın Bir tavada tereyağını eritin; soğanları iyice renk alıncaya kadar kavurun ve kaynayan buğdayın içine karıştırın Etleri ilave edin İyice karıştırıp hazır hale getirin Kebabı yapmak için: 500 g kuşbaşı kuzu eti 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan 2 adet domates 2 adet yeşil biber 1 yemek kaşığı domates salçası 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz karabiber 2 yemek kaşığı margarin Hazırlanışı: Önce tereyağını tencerede eritin Kuzu etini ilave edin 3-4 dakika beraber karıştırıp salçayı ekleyin İyice karıştırın ve su ilave edip tencerenin kapağını kapatın; 30 dakika ağır ateşte pişirin Etlerin pişmesine yakın domates 4-5 dakika beraber kaynatıp ocaktan alın Servis yaparken geniş bakır veya gümüş kaba ilk önce keşkeği doldurun Üzerine kuşbaşı etleri döküp biraz da sosundan keşkeğin üzerine gezdirin Sıcak servis edin Arzuya göre tavuklu ve hindili keşkek de yapabilirsiniz Afiyet Olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|