|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
fenerbalığı, pirinçli, salatası, tarifi, yabani, yapılışı |
![]() |
Yabani Pirinçli Fenerbalığı Salatası Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yabani Pirinçli Fenerbalığı Salatası Tarifi YapılışıYabani Pirinçli Fenerbalığı Salatası Tarifi - Yabani Pirinçli Fenerbalığı Salatası Yapılışı - Yabani Pirinçli Fenerbalığı Salatası Nasıl Yapılır - Pirinçli Fenerbalığı Salatası Malzemeleri 500 g fenerbalığı filetosu 25 d (1 su bardağı) balık suyu ya da sebze suyu 4 çorba kaşığı arpacık soğanı (doğranmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 1/2 tatlı kaşığı adaçayı (kıyılmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 250 g yabani pirinç 1 limonun suyu 175 g taze iç bakla 1 domates (kabukları soyulup, ince dilimlenmiş) 250 g sultani bezelye (ayıklanıp, her biri verevine 2'ye kesilmiş) 3 çorba kaşığı natürel zeytinyağı Balık suyunu ya da sebze suyunu bir tencereye boşaltıp, 45 cl ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada bir tavaya su, limon suyu, kalan arpacık soğanları, kalan sarımsaklar, kalan adaçayı, kalan tuz ve kalan karabiberi karıştırıp, tavayı orta ateşe oturtarak karışımı ısıtın ![]() Balık filetolarını soğuk su altında yıkayıp, her birini lokma büyüklüğünde parçalara kesin ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, balık parçalarını delikli kaşıkla bir tabağa çıkarın (haşlama suyunu atmayın) ![]() ![]() Pirinç bütün suyunu çekince, tencereyi ateşten alıp, haşlanmış pirinçleri bir salata kâsesine aktararak, buzdolabına kaldırın ![]() ![]() ![]() Buzdolabındaki balıkların bulunduğu tabağı ve pirincin bulunduğu kâseyi çıkarın ![]() Tavayı ateşten alıp, sebzeleri delikli kaşıkla pirinçlerin bulunduğu kâseye aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|