Testi Kebabı Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Testi Kebabı Tarifi YapılışıTesti Kebabı Tarifi Testi Kebabı Yapılışı Testi Kebabı Malzemeler * 1,5 kilo orta yağlı koyun eti (kuşbaşı doğranmış) * 60 adet arpacık soğanı * 2 çorba kaşığı Sana * Yarım çorba kaşığı salça(1 kahve fincanı su içinde eritilmiş) * 2 büyük domates(küp doğranmış) * Tuz * Üzerine kimyon-karabiber Hamur için: * 1 su bardağı un * Yarım su bardağı su Hazırlanışı: 1 Bu yemek için,altları su testisi gibi,ağzı beş parmak kadar genişlikte özel çömlekler vardırBu tür bulunmadığı taktirde,uygun başka bir çömlekte de pişirilebilir 2 Çömleğe Sana ve etleri koyunYanmış mangal kömürünün ortasındaki kömürleri yanlara alarak yer açın;buraya çömleği yerleştirinKömür közleri, çömleğe değecek şekilde kalırZaman zaman çömleğin kulplarından tutup içindeki etleri silkeleyerek, etlerin eşit pişmesini sağlayınKömür ateşi olmadığı zaman,fırında da pişirebilirsiniz 3 Etlerin suyu çekilip kavrulmaya başlayınca, arpacık soğanları,domates, salça ve tuzu ekleyin; karışması için silkeleyin 4 Un ve suyu karıştırarak,kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayınÇömleğin ağzını bir bezle bağlayıp,etrafını hamurla sıvayınYine ateşe oturtunBu arada et ve sebzelerin güveçte yapışmamaları için,arada bir kulplarından tutup silkeleyinÇömleğin ağzındaki hamur pişince, içindeki yemek de pişmiş demektir 5 Bu ateşte,50-60 dakika kadar,zaman zaman silkeleyerek pişirinAteşten alıp 20 dakika dinlendirinHamurla sıvanan ağzı açıp,hamurunu çıkartınKebabın üzerine kimyon ve karabiber serpip servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|