Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, tarifi, yapılışı, yuvalama

Yuvalama Çorbası Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yuvalama Çorbası Tarifi Yapılışı



yuvalama çorba - çorba tarifleri - yuvalama çorbası nasıl yapılır





Malzemeler:

100 Gram pirinç unu

100 Gram çiğ köftelik kıyma

300 Gram kuşbaşı et

100 Gram haşlanmış nohut

Yarım Kg yoğurt 1 çay kaşığı nane

30 Gram tereyağı

3 Yumurta

Tuz

Karabiber


Hazırlanışı:

Küçük bir kasede pirinç unu ve çiğ köftelik kıymayı karıştırın Bir yumurta ilave edip yoğurun Karışımı bir kenarda bekletin Büyük bir tencerede kuşbaşı eti kaynatın Hazırladığınız kıymalı hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın Kuşbaşı et piştikten sonra, unlu topları tencereye ekleyip 10 dakika pişirin Yoğurdu bir kaseye alın İçine 2 yumurta kırıp iyice karıştırın Karışımı etin içinde bulunduğu tencereye ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin Tuz ve karabiberle tatlandırın Küçük bir tavada yağı eritip içine nane ilave edin Yuvalamayı tabaklara paylaştırıp üzerinde yağı gezdirdikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.