Fırında Bonfile Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Bonfile TarifiFIRINDA BONFİLE 750 gram bonfile 20 gram margarin (1 çorba kaşığı) Tuz 1 Eti ancak alabilecek büyüklükteki bir kaba; bir silme çorba kaşığı margarin ile üst ve geniş kısmından tek parça bırakılmış 750 gr bonfileyi kesmeden olduğu gibi koyarak, eti ateşi üstten verilmiş kızgın fırına sürmeli ve eti 10 - 12 dakika bir, 10 - 12 dakika da diğer tarafı olmak üzere toplam olarak 20 - 24 dakika pişirmelidir 2 Et piştikten sonra; fırın ısısını yarıya kadar kısmak suretiyle bonfileyi beş dakika daha pişirmeli ve fırından alarak, tuzlamalı ve tabağa alarak üstüne salçasını dökmeli ve servis yapmalıdır Not: 20 dakika pişen et kanlı, 24 dakika pişen ise az kanlı olur Fakat bonfileyi bundan fazla pişirmek doğru değildir
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|