![]() |
Enginarlı Kuzu Ograten Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginarlı Kuzu Ograten Tarifi YapılışıEnginarlı Kuzu Ograten Kuzu Ograten - Enginarlı Kuzu Ograten Nasıl Yapılır - Enginarlı Kuzu Ograten Tarifi Malzemeler 8 parça kuzu eti (her biri yaklaşık 100 g; bütün yağları alınmış) 12 diş sarımsak (kabukları soyulmuş) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1/2 tatlı kaşığı kekik 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 3 iri enginar 1/2 limon 30 g (7,5 çorba kaşığı) Parmesan ya da (kaşar) peyniri rendesi 1 ekmek dilimi (kabuğu alınıp, ıslatılarak sıkıldıktan sonra, ufalanmış ve kurutulmuş) 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Tarifi Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her birinin tepesinden 4 cm kadar kesip, ortadaki yaprakları kopararak, atın ![]() ![]() ![]() ![]() Kabı fırından alıp, fırının sıcaklığını 220 °C'a yükseltin ![]() ![]() ![]() ![]() Kabı fırına verip, enginarlı kuzuyu etler iyice yumuşayıncaya ve üstteki peynir - ekmekiçi tabakası altın sarısı bir renkalıncaya kadar (20-25 dakika) pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|