Sivas Etli Ekmek Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sivas Etli Ekmek Tarifi YapılışıMalzemeler: Hamuru İçin: 5 Su Bardağı Söke Un Yarım Paket Yaşmaya 1 Tatlı Kaşığı Tuz Su İç Harcı İçin: 300 Gram Kıyma 3 Soğan 1 Su Bardağı Domates Püresi 2 Çorba Kaşığı Biber Püresi Maydanoz Zeytinyağı Tuz Karabiber Hazırlanışı: Geniş karıştırma kabına unu, ortasına mayayı koyun Tuzu kenarlara serpin Mayayı ortada hafif ezin biraz su ekleyin ve ortasından karıştırarak yoğurmaya başlayın Hamur kıvama gelince üzerini hafif unlayarak mayalanmaya bırakın İç harcı hazırlarken; soğanları ve maydanozu oğrayın Karıştırma kabına kıymayı, soğanı, maydanozu, domates ve biber pürelerini, karabiberi ve tuzu koyup iyice karıştırın Mayalanan hamuru 6-7 bezeye ayırın Bezeler biraz büyük olmalı Unlayarak ince uzun şekilde açın Yağlanmış tepsiye açılan hamuru serip iç harcı tamamına yayın Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|