Bezelyeli Kuzu Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli Kuzu Tarifi YapılışıBezelyeli Kuzu Tarifi - Bezelyeli Kuzu Yapılışı - Bezelyeli Kuzu Nasıl Yapılır - Bezelyeli Kuzu Malzemeleri 1 kg but tarafından kuzu eti 5 çorba kaşığı (silme) sadeyağ ya da margarin 1 kg taze iç bezelye 2 orta domates ya da 1 kahve fincanından 3/4 eksik domates salçası 2 demet dereotu 2 soğan 3/4 bardak su 1 tatlı kaşığı toz şeker biraz tuz Düdüklü tencerey but koyulurBuna yarım ay şeklinde doğranmış soğanlar, ayıklanıp içleri çıkmış bezelyeler, yağı, kabuğu soyulup minicik doğranmış domates ya da salça, su , şeker, incecik doğranmış tere ve tuz ilâve edilir Kapağı kapatılır Sonra ilk beş dakikası harlı ,sonra da ortadan az ateşte olmak üzere 45 - 48 dakika pişirilip indirilir Sıcak sıcak servis yapılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|