Almanyadan Tatlar |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Almanyadan TatlarAlman Dolmasi Malzemeler 500 gr kıyma 1 su bardağı pirinç 4 adet kuru soğan 3 adet domates 4 adet kırmızı biber 4 adet sarı biber 4 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı pul biber 2 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz Yemeğin Tarifi Pirinci ılık tuzlu suda bekletin Soğanı zar şeklinde doğrayıp karabiber, pul biber ve tuzla ovalayın Kıyma, pirinç, rendelenmiş domates ve sıvıyağ koyup karıştırın Biberlerin kapak kısmını kesip çekirdeğini çıkarın Hazırladığınız dolma harcını biberlerin içine doldurun Biberleri tencereye ağız kısımları üste gelecek şekilde dizin Dolmanın dağılmaması için üstüne küçük bir kapak kapatın 3 bardak sıcak su ekleyip 40 dakika pişirin Alman Kurabiyesi Malzemeler 375 grTereyağı 5 Bardak Un 1 Tatlı Kaşığı Maya 1 Yemek Kaşığı Krem Şanti 2 Yumurtanın Sarısı 100 grİri Taneli Toz Şeker Yemeğin Tarifi Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırınDaha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturunSıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dkbekletin Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın6,5 cm çapında ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin,yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin175 derece ısıda 12-15 dkpişirinVe soğumaya bırakın Kakaolu Alman Kurabiyesi Malzemeler 1,5 su bardağı un 2 yemek kaşığı kakao 115 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış) 125 gr toz şeker 1 adet yumurta 1 tutam tuz Üstü için: 1 yumurtanın beyazı 1 yemek kaşığı toz şeker Yemeğin Tarifi Mikserde margarin, toz şeker ve yumurtayı çırpın Un, kakao ve tuz ekleyip sert bir hamur tutun Hamuru streç kağıda sarıp 1 saat buzdolabında bekletin Hamurdan 28 adet yuvarlak beze yapın Her bir bezeyi bir karış uzunluğunda şekil verin Yumurta akı ve toz şekeri karıştırıp kurabiyelerin üstüne sürün 180 derecelik fırında 10-12 dakika pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|