Fener Balığı Buğulama (6 Kişilik) |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fener Balığı Buğulama (6 Kişilik)MALZEMELER 1 kg fener balığı (fileto çıkarılmış) 2 adet orta boy domates 3-4 adet sivri biber 1 limonun suyu 2 adet orta boy soğan 1/2 demet maydanoz 1 çay bardağı zeytinyağı 1 dişsarmısak Tuz,Karabiber 3-4 adet defne yaprağı HAZIRLANIŞI Balıkları yıkadıktan sonra yayvan bir tencereye dizin Domateslerin kabuklarını soyup, halka halka doğrayın Dilimlenmiş domatesleri balıkların üzerine yerleştirin ince doğranmış biber ile halka şeklinde doğranmış soğanı balıkların üzerine serpiştirinBir kabın içinde zeytinyağı limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp, balığın üzerine dökün Birkaç defne yaprağı da ilave ederek tencerenin kapağını kapatınOrta hararetli ateşte 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra düzgün bir biçimde servis tabağına alın Fener buğulamanı üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|