Ege Usulü Çipura Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ege Usulü Çipura Tarifi Yapılışıçipura nasıl pişirilir - çipura pişirme tarifi - soya soslu çipura nasıl yapılır - soya sosu tarifi Malzemeler: * 2 adet çipura balığı Sos için: * 2 diş sarımsak, * Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı, * 1 çay kaşığı tuz, * Karabiber, * Kırmızı toz biber, * Varsa 2 yemek kaşığı ince doğranmış taze biberiye Yapılışı: Balıkların pullarını ve içini iyice temizledikten sonra yıkayıp süzün Süzülen balıkların iki yüzüne de bıçakla çaprazlamasına kesikler atın Böylece balık hem sosunun daha iyi çekecek, hem de daha lezzetli olacaktır Sosu hazırlamak için: Dövülmüş sarımsakları ve zeytinyağını geniş ve derin bir kaba koyun Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip çatal yardımıyla iyice çırpın İnce doğranmış taze biberiyeyi ilave edip tekrar karıştırın Hazırladığınız bu sosu fırçayla balıkların içine sürüp balıkları bu sosla en az yarım saat bekletin Balıkları elektrikli ızgarada ya da kömür ateşinde pişirin Sıcak sıcak servise sunun alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|