Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çipura, ege, tarifi, usulü, yapılışı

Ege Usulü Çipura Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ege Usulü Çipura Tarifi Yapılışı



çipura nasıl pişirilir - çipura pişirme tarifi - soya soslu çipura nasıl yapılır - soya sosu tarifi

Malzemeler:

* 2 adet çipura balığı

Sos için:

* 2 diş sarımsak,
* Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı,
* 1 çay kaşığı tuz,
* Karabiber,
* Kırmızı toz biber,
* Varsa 2 yemek kaşığı ince doğranmış taze biberiye

Yapılışı:


Balıkların pullarını ve içini iyice temizledikten sonra yıkayıp süzün Süzülen balıkların iki yüzüne de bıçakla çaprazlamasına kesikler atın Böylece balık hem sosunun daha iyi çekecek, hem de daha lezzetli olacaktır

Sosu hazırlamak için:

Dövülmüş sarımsakları ve zeytinyağını geniş ve derin bir kaba koyun Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip çatal yardımıyla iyice çırpın İnce doğranmış taze biberiyeyi ilave edip tekrar karıştırın

Hazırladığınız bu sosu fırçayla balıkların içine sürüp balıkları bu sosla en az yarım saat bekletin

Balıkları elektrikli ızgarada ya da kömür ateşinde pişirin Sıcak sıcak servise sunun


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.