Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alabalık, portakallı, tarifi, yapılışı

Portakallı Alabalık Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Alabalık Tarifi Yapılışı



Portakallı Alabalık
Alabalık Tarifi - Alabalık Nasıl Pişirilir - Ispanaklı Alabalık - Deniz Ürünleri - Balık Pişirme Tarifi - Fırında Alabalık




MALZEMELER


4 alabalık (her biri yaklaşık 500 g; fileto çıkarılıp derileri alınmış)

2 portakal (birinin kabuğu rendelenip suyu sıkılmış; öbürü bütün bırakılmış)

2 arpacık soğanı (ince doğranmış)

1 kg ıspanak (ayıklanıp yıkanmış; ama süzdürülmemiş)

1 diş sarımsak (ince kıyılmış)

1/4 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı




YAPILIŞI


Balık filetolarını soğuk su altında yıkayıp kâğıt havluyla kurulayarak bir kenara bırakın 20 cm çapındaki bir fırın tepsisine rendelenmiş portakal kabuğu portakal suyu ve arpacık soğanları koyup iyice karıştırın Balık filetolarının her iki yanlarını bu karışıma bulayıp tepsiyi oda sıcaklığında 30 dakika bekletin

Bu arada ıspanakların yarısını ve sarımsakların yarısını ateşe dayanıklı bir kaba koyup kabı % 100 ısıtılmış fırına vererek karışımı 3 dakika pişirin Kabı fırından alıp karışımı bir tabağa çıkararak aynı işlemleri kalan ıspanaklar ve kalan sarmısaklarla yineleyin


Bütün portakalın kabuğunu beyaz zarlarını da alarak soyup keskin bir bıçakla dış zarlarını da alarak dilimleyin


Tepsideki balık filetolarını mutfak tezgâhı üstüne aktarıp her filetoyu üç parçaya bölün Bu parçaları kılçık bölümü üste gelecek ve kuyruk bölümü ortada kalacak biçimde sarın Tepsideki karışıma tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırdıktan sonra üstüne sarılmış balık parçalarını yerleştirin ve tepsiyi % 100 ısıtılmış fırına vererek 5 - 7 dakika pişirin Tepsiyi fırından alıp balıkları delikli kepçeyle bir tabağa çıkarın


Tepside kalan pişme suyunu küçük bir ateşe dayanıklı kaba süzüp kabı % 100 ısıtılmış fırına vererek su yarı yarıya çekinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) bekletin Tereyağını ekleyip 2 dakika daha fırında beklettikten sonra kabı fırından alarak bir kenara bırakın


Ispanakları tek kat halinde bir fırın kabına yerleştirip üstüne tabaktaki balık parçalarını koyun Her birinin üstüne de 1 portakal dilimi koyup kabı % 100 ısıtılmış fırına vererek 90 saniye ısıtın Kabı fırından alıp üstüne öbür kaptaki tereyağlı sosu gezdirerek servis yapın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.